Popularni priručnik za žene iz 1968: Da bi muškarca zadržali kući morate ga znati zabaviti

Tajni recept za sve žene, bez obzira na godine, kako bi se uspješno mogla snaći u komplikovanom muškom svijetu je veća doza zdravig razuma, uz dodatak male količine ironije, šarma i inteligencije i sve to začinjeno sa malo cinizma. 


Ženevjev Antoan Dario je godinama bila na čelu salona modne kuće Nina Riči i davne 1968 godine je napisala priručnik pod nazivom "Muškarci u vašem životu". Njeni zabavni i dragodcjeni savjeti su i danas aktuelni, a sadrže veliki broj iznenađenja za žene koje u to vrijeme nisu bile ni rođene. 

Možda će nekima njena tvrdnja da je dobro izveden poljubac u ruku vrijedniji od dva poljupca u obraz, ali njeno poznavanje dinamike muško-ženskih odnosa je neupitno. Ona je smatrala da su muškarci kao mačke jer se morate svojski potruditi da ih zadržite u kući. 



Prvi savjet: Pustite muškarca da bar malo žive u uvjerenju da oni vode glavnu riječ. Na taj način ćete uspjeti da uradite sve što poželite. Drugi savjet: Muškarci mogu biti kao djeca. Potrebno je o njima brinuti, ali i vaspitati ih. Umjesto da ih stalno kritikujete, podsjetite ih na važne datume, kupite im dobru košulji i ono najvažnije, obasipajte ih komplimentima. 

Muškarci rijetko prihvataju savjete ukoliko ih nisu tražili. Trudite se da dobro kuvate, ali sa malo masnoće i biće vam zahvalan cijelog života. Živjeti sa jednim muškarcem znači izgraditi tim i pronaći uzajamnu podršku. Muškarca birate srcem, ali i glavom. 



Za ženu je od velike važnosti da ima svoj dinar i ne treba da prestane da zarađuje, čak i kada se uda za bogatog muškarca. Uvijek se trudite da budete tolerantne čak i onda kada bi se vaš muškarac odlučio da švrlja sa strane. Sačekajte da ga prođe euforija jer se obično 9 od 10 muževa vraća kući. 

Ukoliko žena želi da prevari svog muža, ona mora da ima odgovarajući alibi. Dok ste u braku redovno idite na fitnes, u biblioteku ili kod kozmetičara, tako neće biti neobično kada počnete češće da izlazite iz kuće. Ako je brak pun trzavica i nepijatnih situacija onda je dobar bolji razvod sa dobrim posljedicama. 

U braku nemojte žuriti sa djecom, ali ih se nemojte ni odreći. Pametno dozirajte pokazivanje nježnosti, dozvolite muškarcu da ih se poželi. Svaka žena bi trebala da zna dostojanstveno da stari i da ne traži pomoć estetske hirurgije, nego da jednostavno mlado razmišlja. 

Prema njenim riječima muškarci bi takođe trebali da osvajaju svoje žene atraktivnim izgledom te zavodničkim izražavanjem. Treba da bude pjesnik i neumoran ljubavnik. Kao otac bi trebao da bude nježan, odlučan i ozbiljan, ali i spontan i zabavan. Kada dođe u određene godine ne smije da se zaljubi u duplo mlađu ženu od sebe i da pobjegne od kuće.

Pokreće Blogger.