Iz ugla jedne žene: Ljubavnice nemaju pravo na suze, zar ne?

Sjedila sam na kauču svoje prijateljice i po ko zna koji put zalila joj se kako me ostavio. Nikako nisam mogla razumjeti kako sam sebi dozvolila da se dovedem u ovakvu situaciju.


"Znaš šta mi je najčudnije", rekla sam "Kada se razveo od svoje supruge bio je tako razuman i brižan prema njoj. Rekao mi je kako je njoj teško i kako ju je povrijedio, nekoliko mjeseci kasnije kada sam se ja našla u istoj situaciji nije imao ni malo razumijevanja za mene, nije ga bilo briga. Bio je tako hladnokrvan i ljut." 

Moja prijateljica se okrenula prema meni i rekla mi "Jer si mu bila samo zabava." Dugo sam razmišljala o tome što mi je rekla. Počeli smo da se zabavljamo prije skoro dvije godine i sve je bila čista zabava, a onda se rodila ljubav. Počela sam da razmišljam o nama, o braku i djeci. 



Nakon godinu dana naše veze razveo se od svoje supruge i doselio se kod mene. Uvjeravala sam ga kako će sve biti drugačije kada zvanično budemo par a ne ljubavnici. Bio je suzdržan neko vrijeme, a onda je jednog dana rekao da me ostavlja. Kada sam ga pitala zbog čega, rekao je da više nije srećan kao što je nekad bio. 

Sigurna sam da za većinu žena koje su silom prilika postale ljubavnice nije stvar samo u intimnim odnosima. Za većinu žena to je duboka veza i ono što im nedostaje u životu. Sva ta pažnja, romantika, tajne poruke i nježni dodiri su nešto za čim svaka od nas žudi. Tajanstvenost i opasnost samo pojačavaju emocije koje nisu iste kao one koje osjećate kada ste u "normalnoj" vezi. 



Sve te emocije imaju svoj rok trajanja. Sva ta strast, požuda, zaljubljenost i euforija su samo privremene i one su potrebne samo da bi se stvorila veza. Potrebno je mnogo više da bi se ta veza nastavila, treba se truditi da veza opstane i napraviti ispravne izbore. 

Kada onaj koji vara shvati da ima isti odnos sa ljubavnicom kakav ima i sa svojom ženom, on ostavlja ljubavnicu i sve u trenutku nestaje. Ljubavnice se rijetko bave dosadnim stvarima, problemima i svakodnevnicom. One često nemaju obaveza, nemaju djecu i finansijskih problema. 

One su privlačne, romantične, ne dave svog ljubavnika svaki dan i sa njima se lijepo zabavljaju. A kada počnete da ličite na par, a ne na ljubavnike, često im se to više ne sviđa. Sjećam se sebe kada sam bila na početku veze. Obećala sam sebi da se neću vezati jer sam znala da sam samo njegova neispunjena fantazija. 

Bila sam svjesna da će doći taj dan kada će on shvatiti da me više ne voli i znala sam da nikada nećemo biti par. On se toliko trudio da mi dokaže suprotno, a kada smo zvanično postali par sve je počelo da se ruši. Nije mu se svidjelo što mu nisam ćutala kao njegova bivša žena i što sam bila osjetljiva na njegove kritike, laži i uvrede. 

Time sam uništavala njegovu fantaziju savršene ljubavnice kojoj je zadatak samo da ispunjava sve njegove želje. Nije razumio da sam i ja osoba koja ima osjećanja i potrebe. Nije razumio da sam ja samo osoba kojoj je potrebna ljubav i pažnja i koja ga zaista voli. 

Želim svim ženama koje su nečije ljubavnice da dam jedan savjet. Ako osjetite da se počinjete vezati za svog ljubavnika sjetite se kako je sve počelo. Šta on od toga dobija i koja je vaša uloga u njegovom životu. Slušajte ga kako govori o svojoj ženi i čitajte između redova. 

Nemojte se puno nadati jer vi ste mu samo zabava i nikada nećete biti ništa više od toga. Znajte da vaše suze i bol niko ne vidi, jer ljubavnice nemaju pravo na suze.

Pokreće Blogger.