On je taj koji je izdao, prevario, ostavio - Zašto žene više krive ljubavnice nego muža koji vara

Kada saznate za nevjeru svoga partnera često je najviše mržnje usmjereno prema drugoj ženi nego prema njenu, onome koji je varao. 


Želite da znate ko je ona, kako izgleda, pa čak počinjete kovati plan osvete kako biste je ponizili i posramili. a šta je sa mužem koji vara? Uvijek sva sramota pada na leđa žene sa kojom muškarci varaju. Bez obzira na to što neke njegove potrebe nisu zadovoljene u vašoj vezi, on bi trebao prvo da razgovara sa vama o tome. 

On se umjesto toga odlučio na lakši korak i prevario vas, a kada se sve otkrilo uvjerio vas je da je on nevina žrtva, pa vi sada krivite drugi ženu i zanemarujete činjenicu da je to sve što je napravio činio svojom voljim i da ga niko na to nije natjerao. 



Evo 8 razloga zašto ste više ljuti na njegovu ljubavnicu. 1. Doživljavate je kao prijetnju; Mislite da se muškarac ne može kontrolisati kada su u pitanju intimni odnosi.  Mislite da ne može da se kontroliše kada ga zavede druga žena i da zbog toga to nije njegova krivica. 2. Upoređujete se sa njom; Iako si možda i ljepša i pametnija od nje, upoređuješ se sa njom kako bi se uvjerila da si ti bolja od nje. 

3. Teško vam je prihvtiti prevaru; Puno je lakše mrziti drugu ženu nego priznati da se vaš muškarac tako ponašao prema vama. Usudio se da vas tako povrijedi, zadovoljio je svoje potrebe na štetu vaših. 4. Mislite da nije bilo nje ništa se nebi promjenilo; Mogla je to biti bilo koja druga žena, on je sam odlučio da to bude ona. 



5. Sigurni ste u sebe da nikada ne biste napravili isto što i ona; Sigurni ste u svoje vrijednosti i svoju iskrenost jer mislite da ih druga žena uopšte nema. Za vas je svaka žena koja se upusti u vezu sa oženjenim muškarcem loša. 6. Ne želite da se suočite sa svojim greškama; Teško vam je priznati da možda niste trebali vjerovati svom čovjeku, da ste izabrali pogrešnu osobu. 

7. Vjerujete da će, ako ona ode, sve biti kao prije; Niste emocionalno spremni otići od partnera koji je nevjeran ili mislite da je vaš brak još uvijek srećan. 8. Samo nju krivite za sve; Vaš muškarac vam je dao obećanje da ć vam biti vijeran, a onda je to obećanje pogazio. Ako muškarac želi da vara on će uvijek naći način. Druga žena ga nije natjerala da radi ništa što on nije želio.

Pokreće Blogger.