Mitovi o ljubavnicama u koje žene vjeruju: Muškarci varaju jer njihove potrebe nisu zadovoljene

Prvo šta žena pomisli kada sazna da je prevarena je koliko je bila glupa da ništa nije primjetila. Počne da se upoređuje sa drugom ženom koja je, po njenom mišljenju, po nečemu bolja od nje. 


Zbog toga svaka žena koja je prevarena treba bolje da sagleda stvari i da ne vjeruje u neke bezvezne mitove o ljubavnicama. Da je ljepše i bolja; Ako je ta žena svjesna da se upustila u vezu sa oženjenim muškarcem onda njeni moralni principi i vrijednosti nemaju nikakvu vrijednost. 

To samo govori koliko je sebična i samoživa. Iako često žena koja je prevarena krivi sebe za nastalu situaciju ona ne treba da se upoređuje sa ženom koja se upušta u vezu sa oženjenim muškarcem. Možda nije mogla da zadovolji sve njegove potrebe, ali nije uzela ništa što joj ne pripada. 



Da je zaljubljen u nju; Nije on zaljubljen u nju, on je samo trenutno pod njenim uticajem. Preplavljen je hormonima koji ga sprječavaju da normalno razmišlja. Ona nije ništa bolja od vas. Ona ga privlači ne zbog toga što je bolja, već samo zbog toga što osjeća trenutni strast. 

Kada strast prođe on će početi trezveno da razmišlja i vidjeće svoje greške. Da mu može dati više; Ako je vaš suprug odlučio varati, to je vjerojatno zato što neke njegove potrebe nisu bile zadovoljene. Ovo je svakodnevica, rutina veze, posebno ako ste dugo zajedno. 



Druga žena je samo zadovoljila njegovu potrebu koju vi niste mogli. Ona je samo učinila isto ono što ste vi radili na početku veze pa ste kasnije prestali. On se pored nje osjeća hrabro i privlačno i to je ono što ga vuče ka njoj. Da su srodne duše; Možda ona tako kaže. 

Ali kada veza započne obmanom i izdajom, ona ne završava dobro. Možda će reći da je ovo duhovna i mentalna veza, ali zapravo su to sve hormoni. To je fantazija. Čak i ako ode njoj, njihova će se veza prekinuti kada se vrate u stvarnost. 

Da smatra sebe boljom od vas; Ona je u stvari ljubomorna na vas. On je vaš suprug i vi ga najbolje poznajete. Imate zajednički život, djecu, a ta veza je mnogo jača nego ona sa njom. Vi ste bolja, jača i poštenija osoba nego što mislite, zapamtite to.

Pokreće Blogger.