"Ne štedite na cipelama, one su temelj vaše garderobe" - 10 citata Giorgia Armania

Đorđo Armani je svjetski poznat dizajner. Poznat je po kreacijama koje krase čiste i jasne linije. Svoju kompaniju je osnovao 1975. godine, a 2001. godine je proglašen za najuspješnijeg italijanskog kreatora. Izdvojili smo za vas nekoliko citata čuvenog modnog kreatora Đorđa Armanija.
  


1. "Razlika između stila i mode – Stil je važniji od modnih trendova kratkog vijeka." 2. "Nemojte previše da se opterećujete odjećom. Najstilizovaniji ljudi izgledaju kao da se nimalo ne trudei ne ulažu nikakav napor. na kraju stil se svodi na samoizražavanje." 3. "Izgledati seksi je pitanje povjerenja. To je stanje uma i zavisi od vašeg držanja tijela." 

4. "Jeftini par cipela je loša investicija. Ne štedite na cipelama, one su temelj vaše garderobe." 5. "Jakna je osnova garderobe. Ona treba da bude dobro sašivena, da savršeno pristaje i bude prilagođena tako da se osećate samouvereno i ugodno. Kada imate dobru jaknu, sve ostalo je nebitno."
 


6. Budite smjeli u svojim uverenjima. Kada sam eksperimentisao sa krojevima, oni su bili protiv konvencionalnih ideja i metoda. Ali, samo sam htio da stvorim odjeću koja izgleda elegantno i istovremeno je udobna. Na kraju, moje ideje su osnove u modi." 

7. "Vrijednost aksesoara danas raste, tako da investirajte novac u cipele, kaiševe, torbe i slično. Uz njihovu pomoć možete da osvježite stari kostim. Setite se koje boje najčešće nosite i kupite modne detalje u tim bojama. U isto vrijeme, podsjećam vas da sivu možete nositi sa crnom, ali i sa braon. Sat je jedna od najvažnijih stvari kada kupujete aksesoare. Sat govori mnogo o osobi."



8. "Pažljivo odabrani parfem može da postane vaš zaštitni znak. Ovo je prva stvar koju muškarci osjećaju kada uđete u sobu i poslednja stvar koja nestaje kada odete." 9. "Crna i tamnoplava boja su bolje od drugih boja. U skladu sa ovom šemom boja, možete priuštiti da eksperimentišete sa oblicima i teksturama." 

10. "Drago mi je da danas ponovo imam želju da budem moderan. Elegancija je ključ izgleda, ne podleže vremenu, nikad ne izlazi iz mode, pa samim tim i moda nikad na taj način ne izlazi iz vas."

Pokreće Blogger.