Ljudi sa srećnim djetinjstvom se sjećaju ove priče: “Povuci, potegni, iščupati ne mogu”

Svi oni koji se sjećaju ove zanimljive priče sigurno su imali veoma srećno djetinjstvo.


Iako se ne čini tako na prvi pogled, ova priča nas može naučiti jednoj jako bitnoj stvari u životu, a to je timski rad. Ako već od malih nogu naučimo vrijednost timskog rada kasnije u životu će nam biti lakše da sarađujemo sa drugim ljudima.

Kada naučimo da nije toliko bitna snaga i koliko smo jaki, koliko je bitno da znamo da sarađujemo sa drugima i da pomažemo jedni drugima kada nam je pomoć potrebna. Prisjetimo se još jednom priče koju su mnogi od nas naučili još u osnovnoj školi i koju mnogi od nas pamte i dan danas.



Posijao deda repu. Kada je repa izrasla bila je veoma velika. Kada je došlo vrijeme da se repa isčupa deda je uhvatio repu i povuci, potegni ali nije mogao da je isčupa. Okrenu se deda i pozove u pomoć baku. Uhvati se deda za repu, baba za dedu i povuci, potegni isčupati je ne mogu.

Baka ode i pozove u pomoć unuku. Unuka dođe i uhvati se za baku, baka za dedu, deda za repu i povuci, potegni isčupati je ne mogu. Unuka ode i pozva u pomoć psa Žuću. Dođe Žuća uhvati se za unuku, unuka za baku, baka za dedu, deda za repu i povuci, potegni ali nisu mogli da je isčupaju.



Žuća ode i pozva u pomoć macu. Maca dođe i uhvati se za psa, pas se uhvati za unuku, unuka za baku, baka za dedu, deda za repu i povuci, potegni ali nisu mogli da je isčupaju. Maca ode i pozva u pomoć miša. Miš dođe i uhvati se za macu, maca za psa, pas se uhvati za unuku, unuka za baku, baka za dedu, deda za repu i povuci, potegni i isčupaše repu.

Pokreće Blogger.