Citati Nelsona Mendele: "Sve može da vam se čini nemoguće, dok to ne uradite"

Nelson Mendela se smatra najvećim vođom svih vremena u modernoj istoriji. Najpoznatija je i najpoštovanija osoba u politici aktivizmu i humanitarnom radu. Svi njegovi citati su usmjereni ka miru u svijetu i jednakosti među ljudima.


1. " Ja nisam svetac, osim ako za svetca ne smatrate grešnika koji ne prestaje da se trudi" 2. "Naučio sam da hrabrost nije nedostatak straha, već triumf nad njim. Hrabar čovjek nije onaj koji ne osjeća strah već onaj koji ga pobijedi."

3. "Svi treba da imamo nadu za bolje sutra" 4. "Promjeniti društvo nije najteža stvar na svijetu, najteža stvar je promjeniti sebe." 5. " Hodajte lagano, dišite smireno i smijte se histerično." 6. "Pobjednik je sanjar koji nikada ne odustaje."



7. " Ne sudite mi po mom uspjehu, već po tome koliko puta sam pao, ustao i nastavio dalje." 8. "Školovanje je najbolji način na koji možete promjenite svijet." 9. " Svaka institucija ili pojedinac koji pokušaju da mi oduzmu moje dostojanstvo na kraju će izgubiti."

10. "Ako razgovarate sa čovjekom na jeziku koji razumije doprijećete do njega, a ako govorite njegovim jezikom doprijećete do njegovog srca." 11. "Ja sam gospodar svojih uvjerenja, ja sam kapetan svoje duše."



12. "Ja nikada ne gubim, ili pobjeđujem ili učim na svojim greškama." 13. "Sve može da vam se čini nemoguće, dok to ne uradite." 14. " Pravi vođa treba da bude spreman da žrtvuje sebe za dobrobit svog naroda." 15. "Pametna glava i dobro srce su teška kombinacija."

Pokreće Blogger.