Mudro objašnjeno: Nađite hrabrosti da odete kad nemate ni jedan razlog da ostanete

„Ako imate hrabrosti da kažete zbogom, život će vas nagraditi sa novim zdravo“ napisao je jednom paulo Coelho.


Možete se sjetiti ove misli sljedeći put kada budete razmišljali o svom živoru i osjetite ogromnu prazninu iznutra. Kada se osjećate toliko loše i bolno i to toliko dugo da se više i ne nadate da ćete ugledati svjetlo na kraju tunela.

Pokušavate da shvatite zašto se držite ljubavi koja vas čini nesrećnim. Očajnički želite da se voljena osoba promijeni, kako bi sunce ponovo izaslo i oblaci se razišli. Istina je da se samo bojite pustiti je. Plaši vas pomisao da možda nikada više nećete sresti nekoga poput te osobe.



Lažete sebe da vas veže duboka i snažna ljubav, ali nije tako. To je otrovna ljubav koja vam uništava dušu i koja vas povlači sve dublje i dublje, da vam ne preostaje ništa drugo nego da bježite i to što prije. Svjesni ste da bi odlazak bio bolan, nakon toliko uložene ljubavi, energije, vremena i snage.

Niste spremni odustati nakon svega toga. Trebate biti hrabri i suočiti se sa svojim strahovima koji vam paralizuju volju. Ako je potrebno odlučiti se na život bez te osobe što ne mora da bude zastrašujuće iako tako izgleda. Ako osjećate da vas ništa ne zadržava u vezi, napustite je.



Život sa osobom sa kojom vas ništa ne ujedinjuje mnogo je bolnije od odlaska. Ne mučite sebe jer niko nije vrijedan vaših suza. Pronađite hrabrost koja vam je potrebna u takvom životnim situacijama. Idite naprijed u život i ne osvrćite se.

Vjerujete svojoj inruiciji, jer ona vas je već dugo nagovarala na tu odluku. Pronađite hrabrost da započnete život ispočetka, pronađite nove ciljeve, nađite nove snove. Radite ono što vam donosi radost i sreću, ne plašite se i hrabro idite naprijed.

Info Pult / Branka.G

Pokreće Blogger.