Tajne za dug i uspješan brak: Bez dobre komunikacije nema dobre veze, vjeruju stručnjaci

4 stvari o kojima svaki dan treba da pričamo sa partnerom


Obavezno planirajte zajedničke aktivnosti jer je upravo nedostatak vremena za zajedničko uživanje jedan od najvećih krivaca za pucanje veza i brakova! Bez dobre komunikacije nema dobre veze i izbegavanje određenih tema može dugoročno naneti štetu ljubavnom odnosu.

U nastavku proverite koje bi razgovore trebalo da vodite svaki dan ako želite dobru vezu. 1. Teškoće; Ludnica na poslu, svađa sa sestrom, uopšteno težak dan - podelite svoju svakodnevicu sa partnerom i podstaknite ga da on vama ispriča svoje teškoće. Tako razvijate trajan osećaj bliskosti i poverenja u ljubavnom odnosu.



2. Ciljevi i planovi; Otvoren razgovor o svim vašim ciljevima, malim ili velikim, motivisaće vas da bez ustručavanja kročite prema njima. Važno je da ih ne držite u sebi jer vam partner može biti značajna podrška u njihovom ostvarivanju i obrnuto, vi možete svom partneru pomoći da ostvari zacrtane ciljeve.

Obavezno planirajte zajedničke aktivnosti jer je upravo nedostatak vremena za zajedničko uživanje jedan od najvećih krivaca za pucanje veza i brakova. 3. Zdravlje; Ponekad skrivamo svoje zdravstvene probleme kako ne bismo partnera previše opterećivali, ali zdravlje uvek treba da bude na prvom mestu i o njemu uvek treba otvoreno razgovarati.



Svaki fizički bol vi i partner lakše ćete podneti ako je podelite. 4. Lepe uspomene; Stručnjaci smatraju da bi prisećanje na lepe trenutke provedene zajedno trebalo da bude obavezan deo svakodnevice parova. Takvi razgovori stvaraju pozitivnu energiju i zato treba često da se prisećate prošlosti koju delite jer ćete tako ojačati svoju povezanost.

Pokreće Blogger.