Kako reagujete na kritiku: Rak, Škorpija i Ribe znaju da praštaju - Uvijek daju drugu priliku

Kako horoskopski znakovi reaguju na kritiku, kontrolu i granice


Rak, Škorpija i Ribe; Pripadnici vodenih znakova vrlo su osetljivi na spoljašnje nadražaje i suptilne energije raspoloženja, osećaja i slutnji koje dolaze od spolja, ali i iz njihove unutrašnjosti. Zbog stalne promenljivosti sveta oko sebe pokušavaju da učvrste osećaj emotivne sigurnosti, gradeći emotivne veze, pomažući drugima i saosećajući.

Vodeni znakovi se katkad osećaju odgovornima za sve, za svačiju dobrobit i uspeh. Senzibilitet otvara put osećaju krivice koji ih može vrlo snažno napasti. U stanju su da pustite da ih osećaj krivice prožme, ali će znati kada da puste. Vodeni znakovi znaju da praštaju. Uvek će dati drugu priliku i sebi i drugima.



Blizanci, Vaga i Vodolija; Pripadnici vazdušnih znakova posebno su osetljivi na utisak koji ostavljuju u društvu. Žele da budu prihvaćeni i popularni, vole da ih svi smatraju pametnima, obrazovanima i šarmantnima. Svaka situacija u kojoj osećaju da su ugrozili svoj ugled i društveni status otvara put osećaju krivnje.

Njihov aktivni um pravi je stručnjak u povezivanju negativnih misli koje ih vode u vrtlog samokritičnosti, katkad i depresije. Ipak, snaga objektivnog uma lako će racionalisati krivicu i naći način kako da je odbace. Njihov društveni idealizam i humanitarne ideje brzo će rashladiti negativne osećaje.



Lako će oprostiti i sebi i drugima ako znaju da je iz situacije koja je prouzrokovala krivicu izvučena pouka. Ovan, Lav i Strelac; Pripadnici vatrenih znakova imaju naglašenu vizionarsku i kreativnu narav. Kad stvarni život ne odgovara njihovim vizijama i velikim očekivanjima, mogu postati žrtve osećaja krivice.

Ako je ego nesiguran, reagovaće poricanjem. Nadmenost, naglašavanje vlastite nepogrešivosti i ljutnja pokušaj su odbacivanja krivice. Zdrav osećaj samosvesti pomoći će da preuzmu svoj deo odgovornosti. Ponos i spremnost na prihvatanje izazova njihov je alat u svladavanju krivice.

Impulsivni su, spremni da ispituju granice, znatiželjni su i kreativni. Ovi znakovi imaju veliko srce koje zna da oprosti. Bik, Devica i Jarac; Pripadnici zemljanih znakova najmanje su podložni osećaju krivice. Vrlo su realistični i tačno će proceniti svoje mogućnosti i potrebe.

Imaju naglašenu potrebu za kontrolom, ali će vešto i s razumevanjem iskoristiti pravila i granice za vlastitu sigurnost i vlastiti dobitak. Krivica je za njih gubitak vremena pa zemljani znakovi lakše od ostalih s njom izlaze na kraj. Jedino je Jarac, znak kojim vlada Saturn, zabrinut, izrazito odgovoran i nešto osetljiviji.

Zemljani znakovi ne opraštaju lako. S obzirom na to da su i sami vrlo odgovorni i dobro organizovani, svako kršenje pravila smatraju slabošću. Zato neće lako prihvatiti obrazloženja. Veruju samo u dela.

Pokreće Blogger.