Nisam negativna kad je u pitanju ljubav, samo sam realna – Ljubav nikome nije garantovana

Postoji razlika između negativnosti i pragmatičnosti. Ja ljubav ne mrzim, ja jesam za ljubav. Međutim, više sam u skladu s ljubavnom stvarnošću nego što sam to bila nekada. Evo zašto sam promijenila svoj stav.


Naučila sam da je ljubav komplikovana Nije negativno reći da je ljubav teška vještina za savladati - to je jednostavno istina. Pravim greške i prolazim kroz to, i čim mislim da nešto razumijem, shvatam da uopšte ništa ne znam. Ljubav je neprestano ponizna i iznenađujuća. Znam to sada.

Ne želim da pristanem na manje nego što zaslužujem i znam da ću možda zbpg toga ostati sama Ovo nije pesimistična izjava jer je nažalost istinita! Nikome od nas nije garantovana ljubav koju želimo. Nisam spremna pristati na manje nego što znam da zaslužujem, ali svjesna sam da ljubav koju zaslužujem možda neće doći do mene. Voljela bih vjerovati da hoće, ali ne mogu biti sigurna pa se moram pomiriti s tim.



Veoma sam određena kad je u pitanju viđanje s nekim, tako da ne gubim vrijeme Mislim da je ovo najbolje područje u kojem se treba biti praktičan - zašto juriti muškarce koji me ne zaslužuju? Radije bih provodila vrijeme sama ili sa prijateljima nego provodila više noći s beznadežno nespojivim muškarcima. Pričekaću dok neko zaista ne probudi moj interes.

U životu ima mnogo toga vrijednog, a ne samo ljubav Nekada sam mislila da je imati muškarca koji me voli shvrha života i postojanja. Kad nisam to imala, bila sam nesrećna. Smiješno, jednom kad sam naučila voljeti sebe i svoj život bez obzira na status veze, postala sam zadovoljna.



Otvorena sam za sve, samo ne očekujem ništa Nisam zatvorila svoje srce protiv mogućnosti ljubavi - daleko od toga. Uvijek sam spremna i čekam da u moj život dođe neko fanstastičan. Jednostavno sam praktična u vezi činjenice da ne znam kada će se to dogoditi ili da će se uopšte dogoditi.

Prestala sam da čeznem za muškarcem kojeg ne mogu imati Nekada sam gubila puno vremena plačući nad muškarcima koje sam željela, a nisu me htjeli. To se događa stalno - želim momke koje ne mogu imati i ne želim momke kojima se ja sviđam. To se nije promijenilo, ali prestala sam traćiti život nadajući se onome što se nikada neće dogoditi.

Shvatila sam da ništa u vezi ljubavi nije pitanje života i smrti Mislila sam da su raskidi kraj svijeta. Kad me je boljelo srce, ništa drugo nije bilo važno. Kad sam bila zaljubljena osjećala sam da sam nepobjediva. To nije način za život. Sreća nije održiva ako zavisi od statusa odnosa. Postala sam realna i prestala pridavati ljubavi najveću važnost.

Znam da mogu imati sjajan aživot i bez ljubavi, ali bih je ipak željela Već imam sjajan život i već sam neko vrijeme sama. Iskreno sam najsrećnija nego što sam ikad bila, jer sada razumijem kako voljeti dovoljno sebe da budem sama. Ipak bih voljela ovo svoje novo ja dati u odnos sa nekim.

InfoPult

Pokreće Blogger.