Ljubav postaje teška kada u život opet pustiš osobu koja te povrijedila

Kad shvatiš da stvari više neće biti iste s onim tko te slomio, možda mu možeš oprostiti bez da ga voliš i dati priliku nekom drugome.


Problem sa slomljenim srcem je taj što nikada ne nestane i ne možeš ga izbrisati. Čak i ako oprostiš, nikada ne zaboraviš. A kad odlučiš krenuti ispočetka, uvijek se sjetiš kako je sve završilo i bilo prije toga. U početku to ne osjećaš, uzbuđena si zbog tog što ti se vraća ona osoba u koju si zaljubljena.

Pokušavaš shvatiti što se sve promijenilo i ponovno upoznati osobu. Jedno vrijeme to funkcionira, dok te nešto ne podsjeti na slomljeno srce, nešto što je ta osoba učinila na početku kraja. Sve ti se vrati, proganja te noću, opet dižeš zidove, nemaš povjerenja, ego počinje ispirati um koji te upozorava da će te osoba opet slomiti i da si budala ako mu dopustiš.



Kad te obuzmu takvi osjećaji, shvatiš da oživljena ljubav nikada neće biti ista, bit će ispunjena krv starih rana i donijet će natrag ožiljke. Shvatit ćeš da tu osobu više ne možeš voljeti cijelim srcem, ne možeš joj dati srce jer ti ga je zadnji puta slomila.

Kad se vratiš osobi koja te slomila, problem je što je u stanju to učiniti ponovno jer zna kako. Problem s boli je što je uvećana kad dolazi od iste osobe koja je bila njen uzrok prvi puta. Zaljubimo se kako bismo si olakšali bol i pronašli radost u običnim trenucima, ali ponekad damo ljudima drugu priliku i postanemo oprezni umjesto da se pustimo.



Postanemo tvrdoglavi umjesto ranjivi, testiramo ih, ispitujemo i sve to oduzima ljepotu ljubavi. Kad shvatiš da stvari više neće biti iste s onim tko te slomio, možda mu možeš oprostiti bez da ga voliš i dati priliku nekom drugome. Možda učinimo ljubav težom jer uvijek pustimo pogrešne ljude nazad u život umjesto da pustimo nove.

Možda samo trebamo naučiti kako ponovno voljeti i trebamo nekoga da nas to nauči. To ponekad ne može doći od osobe koja nas je naučila o boli i slomljenom srcu i zato možda samo trebamo dati prvu priliku nekome novom, a ne drugu priliku istoj osobi, piše portal zdravaisretna

Pokreće Blogger.