Baka savjetuje: "Žene, za sretan i dug život trebate bježati od 2 stvari"

Najgori su oni što vam glume prijatelja a žele vam propast, takvih se pripazite...


Ona je doživjela 107. godinu i sada ima potpuno pravo da nas posavjetuje šta je dobro za naše zdravlje a šta ipak ne. Baka nas je savjetovala dvije stvari... Postoje osobe koje su doživjele zaista lijepe godine. Interesantno je to kako postoje osobe koje su živjele više od sto godina. Često se zapitamo u čemu je tajna.

Naravno, način života dosta utiče na to. Zdrava ishrana, način na koji provodimo vrijeme, izlaganje stresu i sl. Ova žena ima 107 godina i ona govori o tome šta joj je pomoglo da doživi tolike godine. Navodi da trebamo izbjegavati alkohol, alkohol je štetan. Uništava nas , ali i druge koji su u našoj blizini.Uništava nas i psihički, a to nije mala stvar. Bolje bježite od toga. Kaže da vjeruje u to da je njeno nekonzumiranje alkohola uticalo na to da je bila zdrava i doživjela ove godine. Zdravo se hranila, kretala i pazila na sebe. Također je rekla nešto što je mnoge nasmijalo, a to je da to što dugo živi sama ima dobar efekat. Naime ona je udovica dugo živi sama.

Kaže da trebamo birati s kim ćemo provoditi vrijeme. To i jeste tako. Ukoliko provodimo dosta vremena sa negativnim osobama, pod stresom smo, iscrpljeni smo, nećemo biti dobro. Zato se okružite pozitivnim ljudima koji će vas nasmijavati, izvlačiti najbolje iz vas.Tako ćemo biti sretniji i ispunjeniji. Ova žena kaže da je sretna jer ima unuka koji brine o njoj.Osluhnite svoje tijelo i započnite s nekim sportom, najbolje jogom ili plivanjem ili dugim šetnjama koje su također djelotvorne. Hranite se zdravo.

Zelenim povrćem, voćem, zobenim pahuljicama i klicama. Za doručak jedite žitarice, ili musli s klicama i nemasnim jogurtom. Nakon nekoliko dana osjećat ćete se snažnije. Izmasirajte cijelo tijelo prije polaska na posao i to pomoću masažne rukavice za kupanje.

Nakon masaže se istuširajte i potom nanesite mlijeko ili ulje za tijelo. Ispravite leđa dok sjedite ili hodate i umor će nestati, jer nepravilnim sjedenjem i držanjem općenito pritišćete unutarnje organe i na taj način opterećujete tijelo.

Pokreće Blogger.