Priča nesretne zene: "Nisam srećna u braku ali ostajem samo da djeca ne odrastaju bez oca"

Jaka si, ostavi nesreću i idi za ljubavi koju zaslužuješ.


Bila sam na kavi s frendicama neki dan, kada je jedna od njih usred našeg razgovora o vezama rekla: „Zapravo nisam sretna u vezi, ali ostajem samo zbog djeteta“. To je bila najbolnija rečenica koju sam čula taj dan. Izgovoriti „nisam sretna“ je kao izgovoriti „u paklu sam“. Možda jesi u paklu, ali osjećaš svu bol i patnju. Zbog glupih razloga ostaješ u paklu i patiš i dalje.

Čula sam mnogo sličnih priča: od prijatelja, obitelji, čak i same sebe. “Ostajem u ovom braku samo zato da djeca ne odrastaju bez oca.” “Ostajem samo zbog novca i djece.” “Ostajem s njim samo zato što mislim da me nitko drugi neće voljeti kao on.“



“Ostajem s njim samo zato što smo skupa više od 10 godina i ne znam što bih u životu bez njega.“ Ovo su rečenice koje više zvuče kao „umirem“, „bojim se“ i „nisam dovoljno jaka“, a ne kao rečenice ispunjene ljubavlju i požrtvovnošću. Nekad kažemo „moram žrtvovati svoju sreću radi sreće moje djece.“

Nekad čak i krivimo sebe za svu bol, maltretiranje i nepoštovanje koje dobivamo od njih. Niti jedna žena ne bi trebala ostati u vezi u kojoj se osjeća kao u kavezu. Ako te taj šupak tretira kao smeće, otiđi. Budi žena koja zna kada napustiti kuću, brak i veze jer se više ne osjećaš ugodno.



Budi žena koja će, kada je se vrijeđa i naziva glupom, pogledati kretena u oči, pokazati srednji prst i otići. Napusti ga. Čak i ako to znači da ćeš slomiti svoje srce, jer znaš da će vrijeme zaliječiti rane. Budi pametna. Napusti ga. Čak i ako to znači povesti sa sobom uplakano dijete.

Jer kako možeš voljeti to dijete ako ne voliš sebe? Kako ćeš ikad biti tu za svoje dijete ako ne možeš biti tu za sebe? Napusti ga. Jer ne želiš da djeca odrastu gledajući kako otac ne poštuje i vrijeđa majku. To će prouzročiti više štete nego ako sada odeš.

Napusti ga. Jer znaš da niti jedna količina gluposti ne može biti dovoljan razlog da ne odabereš slobodu i sreću. Ključ za bijeg iz tog kaveza je u tvojim rukama, a to je da ga napustiš. Samo ga, molim te, iskoristi i dopusti sebi da budeš slobodna.

Napusti ga. Jer ako ostaješ s njim samo iz navike, to je s*****. Vezana si, a ne zaljubljena. Jedina osoba koja zaslužuje tvoju povezanost si ti. Veži sebe sa svojom nezavisnošću. Napusti ga. Čak i ako će te to potresti i ako ćeš plakati zbog toga. Znaš da nećeš umrijeti. Bit će bolno, ali neće te uništiti. Jer znaš duboko u svojoj umornoj duši da će tvoja sreća biti vrijedna toga.

Napusti ga. Jer znaš da nema veze koliko je teško ili koliko stvari mogu biti nesigurne ako odeš, znaš da će sve biti uredu ako oslobodiš svoje srce i budeš slobodna i sretna kao što zaslužuješ. Ovo smo već dokazali, svemir uvijek pruža sve što nam treba.

Tvoja ljubav prema sebi će ti pružiti sve što ti treba da nastaviš dalje. Budi sretna žena jer tvoja sreća će te dalje voditi. Jaka si, ostavi nesreću i idi za ljubavi koju zaslužuješ.

Pokreće Blogger.