Zna da sreća postoji i bez muškarca - 3 tačke po kojima možete shvatiti da ste mudra žena

Postoje mnoge mudre žene koje nisu ni svjesne mudrosti koju nose u sebi. Takve su kakve su, prihvatile su to kao normalno i ne razmišljaju uopšte o sebi. 


U istoriji čovječanstva postoji mnogo mudrih žena koje su ostavile veliki uticaj na cijeli ljudski rod, koje su stvorile velike stvari i koje su uticale na najveće moćnike. Ali ne morate da činite takve stvari da biste bile mudre, čvrsto vjerujem u to. Mudra žena je i ona koja samo živi svoj život, ali ga živi mudro. 

Šta to znači? Mudra žena je ona koja se trudi da izbjegava sukobe. Svakoj mudroj ženi jasno je da su ljudi glavna stvar u životu. Naši roditelji, prijatelji, rođaci, partner, djeca, kolege - oni čine naš život htjeli mi to ili ne i što je bolji odnos sa njima to je bolji i naš život



Zbog toga svaka mudra žena izbjegava sukobe. Mudra žena će nesuglasice rješavati mirnim razgovorom, jer je svjesna da se mali sukob uvijek može pretvoriti u veliki, a sa velikim sukobom možete izgubiti osobu. To nije ono što treba da se desi, zato mudra žena radije pregovara i trudi se da održi dobre odnose. 

To nikako ne znači da se ona plaši kraja, razvoda i samoće - ne. Ona samo pokušava da zadrži dobar odnos, naročito kada je njen partner u pitanju. Ipak, ako mudra žena shvati da živi u stresu i da taj muškarac nije pravi za nju ona će ga pustiti. 



Ona zna da zaslužuje bolje i da će naći boljeg čovjeka, čak i ako nije u mladim godinama. Osim toga, još jedna karakteristika mudre žene je to što ne dosađuje. Naravno svako od nas ponekad osjeća dosadu, pa i žene nekad ne znaju šta da rade od sebe, uprkos silnim obavezama koje imaju na poslu, oko kuće i djece. 

Ali mudra žena će uvijek znati šta da radi. Sjedenje i dosađivanje za nju nisu opcija. Ona uvijek u rukavu ima par aktivnosti koje su zanimljive ili korisne. Uvijek može da radi na sebi, da unapređuje svoje znanje, da čita, kuha, šeta, istražuje nove hobije. Mudroj ženi nikad nije dosadno jer ona uvijek radi ono što voli i želi.

Pokreće Blogger.