Zašto nezadovoljni ljudi ostaju nezadovoljni čak i kad dobiju ono što žele: Velika mudrost pisca

Ponekad nam se čini da će nam sreća doći onda kada se neke stvari u našem životu promijene: kada se obogatimo, postanemo poznati, kada se preselimo ili nešto slično.


Ipak, ako ste hronično nezadovoljni ne možete očekivati sreću tek tako odjednom. Sreća dolazi iznutra. Kada su vaši unutrašnji resursi iscrpljeni onda je mnogo teško osjećati se sretno. Ali kako da znate da su vaši resursi iscrpljeni? Postoji nekoliko znakova: 

1. Kada ustanete ujutru osjećate se umorno. 2. Mislite da je vaš fizički izgled gori nego ranije. 3. Neraspoloženi ste vrlo često. 4. Nemate dovoljno energije za bavljenje sportom, za šetnju ili za bilo kakav hobi. 5. Lako se nervirate i umorni ste od svega. 



6. Šta god da radite uglavnom ne osjećate nikakvo zadovoljstvo zbog toga. 7. Kafa vam je neophodna svaki dan i to po nekoliko puta dnevno. 10. Već neko vrijeme vas prate problemi sa spavanjem. Ako kod sebe primjetite neku od ovih stavki vrijeme je da se pozabavite sobom. 

Krenite da brinete o sebi i fizički i psihički. Do radosti nije lako doći, ali je jako važno da se radujete životu. Takođe svako bi trebao da ima cilj koji će mu izazivati radost. Važno je biti ispunjen iznutra. Da biste to uspjeli morate da odredite koje su to vaše vrijednosti i koji su vaši ciljevi u skldu sa njima. 



Proces dolaska do cilja nije lagan, ali nikada ne bi smio da bude neprijatan. Naravno da ima teških trenutaka, ali ne smije cijeli procces da bude mučenje jer onda nećete osjetiti nikakvo zadovoljstvo, samo patnju. Barthold Auerbach je rekao sledeće: "Ko nije zadovoljan onim što ima ne bi bio zadovoljan ni onim što bi želio da ima".

Pokreće Blogger.