Slušajte svoj unutrašnji glas: 5 stvari koje su govorile da me muž vara, a ja sam ih ignorisala

Prevara užasno boli. Ali ono što prethodi prevari je još bolnije. Moj muž je postajao sve hladniji iz nekih nepoznatih razloga.


Makar su meni bili nepoznati. Stalo mi je do tog čovjeka, voljela sam ga i zato sam pitala šta se dešava. Taj moj muž, nekada porodični čovjek, prestao je da uživa u mojoj blizini. Stalno je radio do kasno i uvijek je nalazio razloge zašto mora da ide od kuće. 

Počela sam da sumnjam. Na kraju se desila prevara i ja sam ostala sama i iznenađena, a bilo je toliko alarma u našem odnosu koje sam ignorisala i pustila ih da trepere dok sam se ja okretala. Evo šta je prethodilo prevari, a šta ja nisam vidjela. 



1. Njegova interesovanja su se promijenila i ja sam prestala da budem dio toga. Mijenjao se polako, ali bilo je jasno da se njegovi prioriteti mijenjaju. 2. Žudio je za više privatnosti. On, čovjek kojeg sam čitala kao otvorenu knjigu, čovjek koji nikada nije zaključavao laptop ili telefon, sada je se to radio. 

Nisam željela biti ljubomorna, pa nisam ni pitala. 3. Odjednom je počeo mnogo da brine o svom izgledu, divio se sebi u ogledalu. Umjesto da provodi vrijeme sa porodicom, birao je da to vrijeme provede na treningu. Promjena života je divna, ali ta promjena nije uključivala mene i djecu. 



4. Osjetila sam svoju intuiciju. Odgurivala sam te misli od sebe. 5. Počeo je da bira prijatelje i porodično vrijeme postalo mu je teret. Pustila sam ga da bira, jer svi imamo pravo na izbor, ali on je nekako uvijek birao nešto drugo osim porodice. Sve ostalo je postalo priroritet osim nas i onda sam znala da se nešto dešava. Drage dame, uvijek vjerujte sebi i ne ignorišite znakove!

Pokreće Blogger.