Samoća ih inspiriše - Introverti posjeduju 4 vrlo moćna kvaliteta za koje mnogi ne znaju

Introverti su vrlo često neshvaćeni od strane ostatka populacije. Neki ih doživljavaju kao asocijalne ljude koji ne žele društvo i razgovor.


Drugi u njim vide stidljive osobe, a treći ih pak u potpunosti podcjenjuju i smatraju ih dosadnim. Introvertima je ponekad teško da se uklope, ali njihova introvertnost ne bi trebala da bude prepreka zbog koje će ih odbaciti u društvu. 

Međutim, društvo ih drugačije doživljava i zbog toga su introverti često iscrpljeni i preopterećeni društvenim okupljanjima. Introverti posjeduju 4 vrlo moćna kvaliteta koji mogu da vas iznenade: 1. Sjajni su posmatrači. Posmatraju sebe, svoju porodicu, svoje prijatelje. I odlično slušaju druge. 



S obzirom da slušaju radije nego što pričaju vrlo često su veoma empatični. 2. Introverti napreduju u samoći. Uživaju biti sami. Tada mogu da rade šta god požele, mogu da se opuste, da razmišljaju o životu, o svojim problemima, da smišljaju planove, da budu kreativni ili da jednostavno posmatraju svoju okolinu. 

3. Prije nego kažu bilo šta introverti dobro razmisle. Već znate da su introverti vrlo tiho i često nemaju potrebu da vode glavnu riječ na druženjima i okupljanjima. Oni jednostavno informacije obrađuju sporije od ekstroverta, ali prije nego što bilo šta izgovore vrlo pažljivo će da razmisle o tome. 



4. Iako mnogi sumnjaju u njihove liderske sposobnosti, treba da znate da su introverti vrlo saosjećajni lideri. Oni su tihi, ne žude ni za kakvom glamuroznošću ili pažnjom i upravo to im pomaže da određene situacije sagledaju vrlo realno, objektivno i strpljivo. Baš to ih čini sjajnim liderima.

Pokreće Blogger.