Ne pomažite drugima na svoju štetu - 5 stvari koje mudre žene neće da rade za druge

Čovjek sa godinama postaje zreliji i tek tada shvata neke stvari. Život brzo prođe, a svoje greške često i ne shvatimo. 


Mnogo puta sam očekivala pomoć od ljudi, ona nije došla. Danas ću sa vama podijeliti 5 stvari koje ne treba da radite za ljude. 1. Ne pomažite. Lijepo je biti ljubazan, učtiv, saosjećajan i otvoren prema ljudima. Želja da pomognete je takođe divna, ali nekim ljudim ne možete pomoći. 

Prestanite da se nudite sami za pomoć. Ako vas neko treba potražiće vas. Čuvajte sebe. 2. Ne namećite ništa i ne preuzimajte inicijativu u društvu. Ako ste nekada bili osoba koja nameće osjećaj zajedništva i koja je uvijek inicijator, vrijeme je da prestanete. 



Dopustite drugima da pokrenu inicijativu. Sagledajte stvari detaljno i shvatite ko vam je prijatelj. 3. Ne dijelite savjete. Nema potrebe za tim. Znamo da imate najbolju namjeru, ali često se ispostavi drugačije. Naročito nemojte dijeliti savjete ako vas ne pitaju o tome. 

Čak i ako vas neko upita za savjet, dobro razmislite o vašem odgovoru. 4. Ne slušajte tuđe žalbe. Nema potrebe i nemate razloga da trpite bilo čiju negativnost. Čuvajte sebe i maknite se od ljudi kojima ste kao vreća za istresanje frustracije i nervoze. 



Borite se protiv takvih, jer niste dužni da ih slušate. 5. Ne podržavajte one koji prae greške. Nekada sam podržavala čak i one koji nisu u pravu, a bliski su mi. Danas to više ne radim jer smatram da je pogrešno. Skinula sam roza naočale i više nikoga nepravdam. Brinem o sebi i svom blagostanju, to je ono što mi je najvažnije.

Pokreće Blogger.