Nakon loših riječi dolaze loša djela - 2 načina kako da saznate da li vas muškarac poštuje

U ljubavnim odnosima djela su važna koliko i riječi. Svaka izgovorena riječ partneru vodi do nekog djela, zato bi bilo dobro da se, prema partnerima, odnosite sa poštovanjem i sa lijepim i blagim riječima.


U današnjem članku govorimo o poštovanju u vezi. Vrlo je važno da znate prepoznati da li vas vaš muškarac poštuje ili ne. Odnos muškaraca prema vama, može vam mnogo reći. Ukoliko vas muškarac upita za mišljenje, ako ne zaboravi na vas i ako ga zanima šta ćete reći, onda vas on poštuje. 

Nasuprot tome nalazi se muškarac kojeg ne zanima njegova žena niti njeno mišljenje. On će reći ono što on želi da kaže ili učiniti ono što je naumio. Takav odnos obično nije zdrav jer će povrijediti partnerku, ali i uništiti njihovu vezu. Ako vas zanima da li vas muškarac poštuje, uvijek obratite pažnju na njegov riječnik kada govori o stvarima koje se tiču njegove žene. 



Da li on njeno mišljenje smatra važnim, da li je zainteresovan za nju i njene izbore - sve su to znakovi koji pokazuju da muškarac poštuje svoju partnerku. Naravno , ovo se ne odnosi samo na muškarce. U vezi je najvažnije uzajamno poštovanje. Uvijek se trudite da sa partnerom pronađete balans i kompromis. 

Ako vas muškarac ohrabruje, podstiče, objasni vam nešto što ne razumijete, onda je to dobar znak. Muškarac koji svojoj ženi zabranjuje neke uobičajene stvari i koje od žene očekuje da ga pita za dozvolu ne poštuje svoju ženu. On je smatra lošijom od njega i zato želi da on kontroliše sve, pa i njen život.



Naravno, ponekad se dogodi da je partner u pravu, nemojte da otpisujete tu mogućnost. Nekada je zaista važno da saslušate partnera, da čujete ono što vam govori, ali se uvijek trudite da budete samodovoljne i odgovorne za sebe. Tek tada ćete u vašoj ljubavi biti ravnopravni. 

Kada je žena takva, muškarac će je poštovati i vjerovati joj da će sve uraditi onako kako treba, vrlo pametno i mudro. Takvoj ženi muškarac će pokloniti svoju ljubav bez razmišljanja.

Pokreće Blogger.