"Kvalitet života ne određuju godine već vaše unutrašnje stanje" - Pismo ženama u 40-im

Koliko god vam to u ovom trenutku zvučalo banalno, život se ne mjeri godinama. Kvalitet života ne možemo izmjeriti godinama starosti. 


Kvalitet života mjerimo isključivo našim unutrašnjim stanjem. Podijeliću sa vama jedno pismo za dame koje su napunile 40 godina. Dušo, na pragu si sjajnih godina, zrelih, ali mladih godina koje sa sobom nose nevjerovatne promjene. Sada znaš kako da se ponašaš kada stvari idu po planu, kako da održiš sve što je dobro i što te čini sretnom. 

Naučila si da cijeniš ljude. Znaš kako da čuvaš svoje prijatelje i vodiš računa o njima. Znaš kako da voliš svoju porodicu. Naučila si da shvatiš vrijednost svog muškarca i da cijeniš to. Ti znaš da vodiš računa o svijetu koji si stvorila oko sebe. Znaš da slušaš sebe.



Čak i kada stvari ne idu po planu, ti znaš da je to dobro. Shvatila si kako da razumiješ sebe, ti znaš šta voliš, šta želiš i sa čime se slažeš. Naučila si da kažeš ne i da postaviš svoje granice. Takođe, ti znaš kako da poštuješ tuđe granice i nemaš problem sa tim. Ne zatvaraš oči ni pred kim i više se ne plašiš ničega. 

Ti posjeduješ nešto najvrijednije na svijetu, a to je iskustvo. Bez obzira na tvoj bračni status, na to da li imaš djece ili ne, da li si život posvetila karijeri ili nečemu drugom, ti si napravila dovoljno grešaka da shvatiš šta ne želiš i gdje treba da ideš. 



Draga ljepotice u svojim četrdesetim, nemoj se gurati sa drugima samo zato što znaš da sat kuca. Vrijeme ne znači ništa, a godine su samo broj. Nauči da cijeniš svaki trenutak koji imaš na ovoj planeti. Vjeruj mi da ti je dato dovoljno vremena za sve. 

Možeš naučiti da igraš tango, možeš plivati sa ajkulama, promijeniti profesiju, razvesti se ili se preseliti na drugi kontitent. Ti možeš sve. Čak i ako želiš da se udaš sada i dobiješ bebu, ti to možeš. I bićeš najbolja mama na svijetu! Dovoljno si prošla da više ne zavisiš od tuđeg mišljenja. 

Ne smiješ da imaš nijedan izgovor da svoje snove odlažeš za kasnije. Ti ne znaš kad je kasnije i da li će ono doći. Život je satkan od pokušaja i grešaka i iskoristi to. Nikome ništa ne duguješ i tebi niko ništa ne duguje. Voli sebe i svoj život. Ako voliš visoke štikle, nosi ih. 

Mini suknje nisu zabranjene. Jaki parfemi su i dalje dopušteni. Ne dozvoli društvu da te oblikuje i stavlja pred tebe pravila. Tvoje godine pripadaju samo tebi, ali one su i dalje obična brojka na papiru od koje ništa ne zavisi. Jedino od čega zavisi tvoj život si ti sama. 

Život je velika avantura, sad kada imaš četrdeset daj sebi da to bude najveća avantura ikada. Posjeti 40 novih gradova, podijeli 40 novih poljubaca, upoznaj 40 novih ljudi i dopusti sebi da doživiš još 40 godina sreće, onakve kakvu si oduvijek željela, jer ti to zaslužuješ!

Pokreće Blogger.