Kako shvatiti da nema smisla nastaviti vezu sa partnerom - Životna mudrost koja puno govori

Veze sa ljudima možemo da procjenjujemo na vrlo različite načine. Nekima je uspjeh čovjeka mjera za kvalitet, neki mjere ljudske kvalitete ili sposobnosti, drugi su pak sigurni da treba suditi na osnovu emocija. 


I sasvim je u redu koristiti bilo koji od ovih načina. Ali kako da znate da li je vrijedno nastaviti odnos sa nekim? Treba da vidite kako se osoba ponaša u nekoj teškoj, ključnoj situaciji. Za svakoga je ta situacija nešto drugo. Nekome su to životne nevolje, nekim su svađe i nesuglasice u ljubavnom odnosu. 

Bilo kako bilo, ovaj test je prepreka koju će osoba preći ili na kojoj će pasti. Veze postaju sretne ne zato što se ljudi slažu jedni sa drugima, nego zato što istraju kroz one teške trenutke u kojima se ne slažu. Suočavanje sa teškoćama nikada nije lako, ali one mogu da doprinesu vezi na isti način na koji mogu da je ugroze. 



Ovo se odnosi i na prijateljstva i sve druge odnose sa ljudima koje čovjek gradi i održava tokom svog života. Dostojevski je rekao sledeće: "Najvažnija, u bilo kojoj vezi, je želja da budu zajedno". Zavist može da bude jedna od prepreka, a test zavisti možete preći samo ako ste u stanju da se radujete uspjehu svoje voljene osobe. 

Osim zavisti, postoji i test ljubomore. Ljubomora se javlja u gotovo svakom odnosu i često izaziva svađe i rasprave između partnera. Takođe, ljubomora često kvari odnose između ljudi. Postoje i testovi povjerenja i iskrenosti. Ako ove dvije stvari ne postoje u vezi, onda je tu vezu vrlo lako uništiti. 



Osim toga, test sebičnosti i poštenja je tu. Partneri ne smiju da budu rivali jedno drugom. Jedan od glavnih testova je onaj o branjenju interesa, odnosno da li možete i znate da poštujete tuđe interese. Ukoliko ste u stanju da to činite, onda ćete uspjeti da razumijete jedno drugo. 

Ukoliko vi i partner i vaša ljubav ne možete da prođete kroz ove testove, uvijek će vam neko drugi biti kriv. Odnose možete posmatrati kroz metaforu broda, to kaže i jedna života mudrost: Odnosi su kao brod. Ako ne mogu da podnesu malu oluju, onda nema svrhe nastaviti ploviti na pučinu.

Pokreće Blogger.