Iz ugla jedne žene: Vrijeme je da prestaneš voljeti muškarce koji ti ne uzvraćaju ljubav

Neuzvraćena ljubav je vrlo bolno, ali istovremeno i vrlo uobičajeno osjećanje koje može doživjeti baš svako. 


Mnogi filmovi, knjige, muzika i umjetnost inspirisani su neuzvraćenom ljubavlju. Ljubav motiviše, pokreće, razvija vas i mijenja na bolje. Ona je sposobna da vas obogati mnogim pozitivnim emocijama, ali isto tako može da bude neuzvraćena i da boli jako.

Šta da radite ako se susretnete sa neuzvraćenom ljubavlju? Prije svega, morate da shvatite da ništa ne možete promijeniti. Ne možete nikog natjerati da vas voli, pa je bolje za vas da što prije krenete dalje umjesto da gubite vrijeme sa pogrešnom osobom.



To što vas neko ne voli nije vaša krivica. Znamo da je osjećanja teško kontrolisati, ali potrudite se da tu osobu što prije izbrišete iz svog srca. Jednosmjerna ljubav nije za vas i nemojte se truditi da je zadržite. Pustite osobu koja vas ne voli da ide, koliko god vas to povrijeđivalo i ljutilo. 

Da biste se izliječili od neuzvraćene ljubavi najvažnije je da budete strpljivi. Nemojte stalno da se sjećate lijepih stvari sa tim partnerom i njegovih lijepih osobina. Baš naprotiv - sjetite se svega negativnog i shvatite da je tako trebalo biti. Ne pravite skandale, nego budite smireni.



Ta osoba je sada samo vaša prošlost. Koristite vrijeme korisno, čitajte, učite i razvijajte se. Ne budite često sami, ali učite se da uživate u svom društvu. Budite svjesni da ljubav ne prolazi tek tako, neko je potrebno vrijeme da bi emocije prošle. Ukoliko zatreba, ne stidite se obratiti se nekom stručnjaku!

Pokreće Blogger.