Filozofija života: Ono što se čovjeku dešava je ono u šta vjeruje, a ne ono šta želi

Čovjek se svojom nevjerom mnogo ograničava. Naše "vjerujem" je jače od "želim", ali od svega toga je mnogo moćnije "ja mogu". 


Vjerovanje je jače od bilo kakve želje. Kroz vjeru čovjek može da sagleda nevidljivo, da spozna neke tajne koje do tada nije mogao. Ono u šta vjerujemo postaje naša stvarnost. Čovjek koji vjeruje zna šta želi, a za onog što zna što želi ništa nije nemoguće i svega će dobiti u izobilju. 

Vjera će vam dati energiju da se pomjerite sa mjesta i krenete naprijed. Vjera u vama može da probudi jaku energetsku snagu tako da ćete spoljašnji svijet gledati kroz nove prilike i bolje i ljepše perspektive. Svaki korak vjere znači osvjetljavanje vašeg puta, a kada je put osvijetljen vidjećete mnogo više.



Univerzum savršeno funkcioniše, on se nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme i tjera nas da radimo tačno ono što treba. U svim životnim procesima iščekivanje je važno. Morate da vjeruje da će doći ono što želite. Postoji jedna priča o suši. 

Ljudi su mjesecima iščekivali kišu, na kraju su pitali najmudrijeg u selu šta da rade, a on je rekao da se nađu na polju i da mole za kišu. Na polju je mudrac vidio masu koja ga je ubjeđivala da se molila mjesecima, ali ništa. Nedostajala im je vjera. 



Mudrac im je rekao da bi, da su vjerovali, ponijeli kišobran sa sobom. Ovo je još jedan primjer vjere. Da li ste znali da je sposobnost plivanja data svim ljudima na svijetu? Međutim plivaju samo oni koji umiju da to rade, oni koji vjeruju da nisu sposobni nikada neće plivati.

I to samo zato jer vjeruju da je to nemoguće. Ukoliko ne možete da osjetite jaku vjeru u vama, to nije razlog da se razočarate. Važno je da znate da se vjera razvija postepeno. Na putu vjere mnogo je iskušenja, ali ona služe samo da vas ojačaju. Osoba koja se razvija, koja radi na tome da razvije svoju vjeru doći će do posebne snage. Vjera čini sve mogućim, ali ne i lakim - ne zaboravite to!

Pokreće Blogger.