"Vjerujem da dobiješ ono što želiš samo ako to dovoljno jako želiš" - 5 životnih lekcija S. Loren

Sofija Loren je jedna od najsjajnijih i najvećih filmskih zvijezda koje su se ikada pojavile u Holivudu. Ona je naprosto legenda. 


Sofija je napunila osamdeset i sedam godina, ali to je nije spriječilo da nastavi da bude lijepa i beskrajno ženstvena, iako je život nije baš mazio. Danas ćemo sa vama da podijelimo nekoliko Sofijinih životnih lekcija. 

1. „Ljepota se uvijek prodaje dobro“.  Kada je napunila petnaest godina shvatila je da je izgled njena moć i njeno sredstvo koje će morati da iskoristi da bi prehranila sebe i svoju porodicu. Na gradskom takmičenju ljepote dobila je nagradu iako je nosila haljinu sašivenu od zavjesa. 



Nagrada se sastojiala, između ostalog, od karte za Rim. Iskoristila je to putovanje i otišla da glumi u prestonici. Majka je otišla sa njom, ali se vratila nakon nekog vremena. Sofija je sa 16 godina ostala sama u Rimu i uspjela – dobila je ponudu od čuvenog producenta Karla Pontija. 

2. „Samopoštovanje privlači snažne ka nama i moćne drži u našoj blizini“. Karlo Ponti je Sofiji dao listu stvari koje je morala da promijeni na sebi da bi postala glumica. Ona mu je samo odbrusila „Moda će proći, a ja ću ostati“. To ga je oduševilo i zateklo. 



Vremenom se zaljubio u tako lijepu i prkosnu mladu damu koja se nije dala slomiti. Postao je njen otac, prijatelj, učitelj i ljubavnik, ali nikada muž. 3.„Muž ponekad zaista mijenja oca“. Sofiji je uvijek nedostajao pravi otac. Ispostavilo se da je Karlo Ponti idealan za ulogu oca – bio je stariji od nje 20 godina. 

Zaljubila se u njega zbog mudrosti i brige koju joj je pružao. Sa Pontijelm je živjela pedeset godina bez ikakvih problema. 4. „Ljubomora je veliki saveznik“. Patrijarhat je bio veoma popularan nekada i preljuba se smatrala grijehom. Sofija je željela da se uda, a Ponti je to izbjegavao, ali iskoristila je ljubomoru da bi ga navela da je zaprosi. 

 5. „Godine su samo broj“ Čak 2007. godine Sofija je naga pozirala za čuveni Pireli kalendar. Jedino što je nosila bile su dijamantske minđuše. Ne stidite se sebe i svog tijela ma koliko godina imali.

Pokreće Blogger.