Šta žena ne bi trebala da radi - Jedini rizik u životu žene koji može dovesti do tužnih posljedica

Ljudi su po prirodi bića koja teže ka preuzimanju rizika. Kada smo mali svi nas ohrabruju da isprobavamo nove stvari, da se ohrabrimo i rizikujemo, ali kada odrastemo stvari se mijenjaju.


Od nas se traži da se naše unutrašnje dijete smiri i da prestane da rizikuje i traga za životnim blagom. Sve dječije igre, i kod djevojčica i kod dječaka, sadrže određenu dozu uzbuđenja i rizika. Bez toga se djeca ne bi razvijala i plašili bi se svega. 

Kada ste bili dijete i poželjeli da vozite biciklo bez jedne ruke bilo je potrebno da preuzmete rizik. Isto tako je bilo sa branjem trešanja, preskakanjem lastiša, ali i prvih ljuabavi. Dakle, da bismo živjeli život neophodno je da budemo u stanju da preuzmemo rizik za naše postupke. 



Bez svega toga nema sreće, radosti i osmijeha. Tek kada isprobamo sve stvari i kada naučimo da rizikujemo, u stanju smo da upoznamo sebe. Ali šta se mijenja kada odrastemo, zašto kao odrasli pomislimo da bismo trebali da živimo mirno u našoj zoni komfora bez preuzimanja bilo kakvog rizika?

Međutim, zapamtite da je svaka akcija u životu određena vrsta rizika. Sve je jako jednostavno, život je jednostavan. Bez rizika nikada nećete znati šta vam je zapravo potrebno u životu, šta vam prija i ko ste vi zapravo. 



Ako budete stalno bili u svojoj zoni komfora nećete znati kakvog partnera želite, ko su vam prijatelji, koji posao je za vas, šta volite. Strašno je ne rizikovati, ali je istovremeno preuzimanje rizika jednako strašno. Međutim, neophodno je da biste živjeli život punim plućima. 

Kada naučite da kažete ljudima „ne“ to je takođe rizik, jer je moguće da druga strana postane agresivna ili da vas osudi. Ali sve vrijedi jer sa tim ne koje izgovorite pokazujete vašu snagu, samopoštovanje i svoje interese. Samo ako preuzmete rizik bićete u stanju da odustanete od destruktivnih uvjerenja i obrazaca ponašanja koja su nam nametnuta spolja. 

Naučiti da se treba odvojiti od roditelja i osamostaliti je rizik. Rastanak sa osobom koju više ne voliš je rakođe rizik. Na kraju krajeva, rizikujete da vas vaša sopstvena savjest izjeda i da vas okolina osuđuje zbog postupaka i ponašanja koje ste uradili. Ali sve to na kraju vrijedi, vjerujte nam. 

U svojoj samoći ćete pronaći pravog sebe, bićete u stanju da započnete život punim plućima. Živjećete onako kako vi želite. Usudite se da promijenite ono što ne volite, rizikujte da budete razočarani, da probate nove stvari, da upoznate nove osobe. To su sve iskustva koja se pametne. Tražite uvijek nešto svoje i nešto što prija vašoj duši.

Pokreće Blogger.