Ne idite protiv sebe i svoje intuicije - Ljubav je prava kada ne morate da birati između 2 stvari

Da bismo živjeli život punim plućima moramo biti u stanju da svoje srce otvorimo ka drugima i da ne gradimo zidove, nego da pustimo ljude blizu sebi.


Ali šta se desi kada ipak ne poslušate ovaj savjet, izgradite zidove i oni propadnu. Sve što ste izgradili da bi vas štitilo nestalo je odjednom. Šta onda? Ostanete stajati ranjivi u odnosu na sve druge ljude. Ali zar zidovi nisu morali da padnu da biste pronašli ljubav, da biste dozvolili svijetu da vam bude bliže?

Morate da znate da rizikovanje za bilo šta u životu, a naročito za ljubav, sa sobom nosi dodatne troškove. Uvijek postoji mogućnost da vam srce bude slomljeno. Nekada naiđete na romansu koja vam se čini idealna, ali se nešto desi i stvari krenu naopako.



Ovakve i slične situacije mogle bi jako loše da utiču na vaše srce. Nakon što nam srce bude slomljeno često sebe doživljavamo kao oštećenu robu, kao nešto što je nepopravljivo. Naše biće se opire vjerovanju da povjerenje postoji. 

Počinjemo sumnjati u sebe i svoju vrijednost i preispitujemo svoje postojanje – možda bi svijet bio bolje mjesto bez nas. Ljubav je čudna, ali vrlo jaka emocija. Ona može da vas podigne do zvijezda ili da vas uništi do temelja. 



Ljubav vas može natjerati da trpite beskrajan bol zbog osobe koju volite i da smatrate da to tako treba da izgleda. Ponekad, dok smo u toj famoznoj ljubavi, mi gubimo svoj sopstveni identitet i stapamo se sa našim partnerom. Naravno da je važno da brinemo o partneru, da ga podržavamo i da budemo uz njega kada je to neophodno, ali nema smisla da živimo njegov život.

Ili da živimo za njega. Naša sreća mora da nam bude prioritet. Ali sreću u sebi je jako teško pronaći. Mnogi cijeli život tragaju za srećom, ali je ne pronađu. Život je u potpunosti nepredvidivo putovanje. Za svakog od nas je drugačiji, ali svi prolazimo kroz određene rizike. 

U životu se često žrtvujemo za ljude koje volimo i zbog njih dolazimo u situacije za koje smo mislili da nam se nikada ne mogu dogoditi. I to je divno, tako se čovijek mijenja, prilagođava i uči. Ali ne zaboravite da je izuzetno važno da u tom procesu ljubavi i žrtvovanja za drage ljude ne izgubimo sebe.

Uvijek osluškujte svoje biće i budite iskreni prema sebi. Vaše tijelo će vam pokazati kakvu energiju ljudi izvlače od vas. Nikada ne idite protiv sebe i svoje intuicije. Intuicija je direktan put ka sopstvenoj sreći. I zapamtite da je ljubav prava samo kada ne morate da birate između ljubavi i sopstvene sreće.

Pokreće Blogger.