Najmanje kompatibilni horoskopski parovi - Djevica i Strijelac nikako ne mogu zajedno

Kompatibilnost dva znaka zodijaka nije garancija za uspješnu i dugu vezu, ali može biti od koristi. Međutim, nekompatibilnost znači propast već prije samog početka. 


Da biste napravili lakšu selekciju, donosimo vam spisak najmanje kompatibilnih znakova zodijaka: Ovan i Rak Zbog impulsivnog karaktera koji posjeduju ovnovi, za njih je idealan optimističan partner koji će biti u stanju da ih prati. 

Rak nema karakteristike koje su potrebne jednom ovnu. Oni bi mogli biti par zbog elemenata vode i vatre, ali dinamika između njih mogla bi biti kao u roditeljskom odnosu što ovaj partnerski odnos čini u potpunosti nekompatibilnim. 



Pored toga, rak je vrlo osjetljiv znak zodijaka kojem je potrebna sigurnost, on želi partera kojem može da se otvori i kraj kojeg će se u potpunosti osjećati bezbjedno. Bik i Strijelac ova dva znaka zodijaka žele u potpunosti drugačije stvari od života. 

Njihove zamisli partnerskih odnosa u potpunosti se razlikuju i zbog toga može doći do velikih neslaganja između ova dva znaka zodijaka.  Bik je tvrdoglav i želi udoban i predvidiv život, dok strijelac uživa u pomjeranju granica. 



Bik, pored toga što želi miran život, on želi toplog i pouzdanog partnera sa kojim će imati harmoničan, siguran i udoban odnos i sa kojim će živjeti miran i siguran život. Dok je strijelac u potpunosti drugačiji, mnogo je slobodniji i otvoreniji. 

Blizanci i Škorpija Blizanci uživaju kada stvari idu po planu, kada nema nikakvih neočekivanih i nepredvidivih situacija. Prije svega, cijene zanimljivost u životu. Škorpije su u potpunoj suprotnosti od blizanaca, one su strastvene i tajanstvene. 

Ova dva znaka mogu da privuku jedan drugi, ali nakon što strast nestane vrlo brzo će da uđu u sukob. Škorpije žele strastvenog ljubavnika koji će im se predati u potpunosti, a blizanci uživaju u partneru koji je jednostavan i sa kojim je odnos lak i razigran.

Škorpije su, za razliku od blizanaca, vrlo posesivni pripadnici zodijaka i zbog toga odnos ova dva znaka nema budućnost. Rak i Vodolija prije svega, rakovi trebaju i cijene sigurnost. Oni su vrlo osjetljiv znak zodijaka i žele romantičnog partnera. 

Njima je potreban neko ko ih cijeni i ko im je u potpunosti emocionalno predan, a vodolije ni u kom slučaju nisu takvi tipovi ljudi. Vodolije nisu emotivni tipovi osoba i često su vrlo moderni, pa ne priznaju tradicionalne stavove prema ljubavi i odnosima. 

Zbog toga se rakovi neće osjećati bezbjedno sa njima. Pored toga, vodolije su pune iznenađenja i njihova ideja o domu i porodici se razlikuje od ideje koju imaju rakovi. Lav i Škorpija kada su u pitanju ljubavni odnosi između ova dva znaka zodijaka, najbolje bi bilo da se klone. 

Oba znaka su vrlo borbena i žele moć, pa ukoliko uđu u emotivni odnos mogli bi se stalno sukobljavati. Lav želi da bude glavni i da bude zvijezda u vezi, a to škorpiji neće odgovarati jer i ona želi biti dominantna. Zbog toga, škorpija može lava da posmatra kao uobraženog, a lav može da ima probleme prilikom razumijevanja škorpije. 

Djevica i Strijelac ova dva znaka su toliko suprotna da je gotovo nemoguće da se njihova dva pogleda na svijet, život i okruženje sastanu u jednoj tački. Djevica je zemljani znak koji je u potpunosti orjentisan na detalje, vrlo temeljan i logičan i baš takvog partnera traži za sebe.

Djevice ne vole ljude koji su neorganizovani, jednostavno se ne snalaze sa njima. Nasuprot tome nalaze se strijelčevi. Oni su u potpunosti suprotni od djevica, oni jure avanturu i zbog toga im djevice mogu vrlo lako dosaditi. Pored toga, strijelčevi su slobodniji i otvoreniji prema svijetu. 

Vaga i Jarac kod ova dva horoskopska znaka razlikuju se vladajuće planate. Vagom vlada Venera, a Jarcem Saturn. Te dvije planete su u potpunosti različite, Venera je puna ljubavi, kreativna i jedinszvena, dok je Saturn krut, disciplinovan i vrlo pronicljiv. 

Vaga je vazdušni znak koji je opušten i mnogo brine o društvenim odnosima, dok je Jarac vrlo motivisan poslom, ličnim ciljevima i postignućima, ali i statusom. Škorpija i Vag: škorpije su znakovi koji su inače jako ljubomorni. Oni se trude da, po svaku cijenu zadrže partnerovo povjerenje.

Vage su vrlo otvorene, društvene i koketne, pa bi zbog toga ljubomora kod škorpije mogla samo da jača. Vage su takođe vrlo privlačne, pa postoji mogućnost da privuku škorpije, ali te veze ne mogu da opstaju na duge staze. 

Strijelac i Jarac ovo su dva ubjedljivo najmanje kompatibilna horoskopska znaka. Strijelčevi su otvoreni i mrze osjećaj zarobljenosti u životu, a naročito u vezama. Njima je potrebno mnogo slobode i mnogo vremena koje će provesti sami da bi bili u potpunosti sretni. 

Jarčevi su istovremeno vrlo tradicionalni pripadnici zodijaka, pa bi mogli imati problema sa razumijevanjem sa strijelčevima. Pored toga, jarčeva energija je vrlo suzdržana, za razliku od energije strijelca. Jarac i Blizanci jarčevi su poznati po tome što su vrlo prizemni, tradicionalni i ciljno orjentisani znakovi zodijaka. 

Nasuprot njih nalaze se blizanci – impulsivni i bez velikog cija. Ova dva znaka nemaju mnogo zajedničkih stvari da bi njihov odnos bio uspješan. Jarac je vrijedan, cijeni posao, a blizanac želi da se igra i smatra da jarac sve shvata preozbiljno. 

Oni mogu da budu sjajni poslovni partneri, ali romansa između ova dva znaka se ne preporučuje. Vodolija i Bik vodolija je vrlo samoživ pripadnik zodijaka. Ona želi da radi sve po svom, na svoj način i u svom tempu. I jako su ponosni na to. Individualni su i jedinstven horoskopski znak. 

Ono što je zajedničko za oba znaka jeste tvrdoglavost koja ih odlikuje. Oba znaka će se po svaku cijenu boriti za svoju stranu, a takve veze ne opstaju. Ribe i Vodolija ribe su vrlo osjetljivi znakovi i žele ljubav iz bajke. 

Njihove zamisli su romantične veze koje će trajati zauvijek, dok vodolije to smatraju glupošću. Njima je potreban partner koji je malo prizemniji, a ribe definitivno to nisu. Ova dva znaka mogu da se slažu, ali male su šanse da će biti u stanju da jedno drugom pruže sve što je potrebno.

Pokreće Blogger.