Uzalud tražite sreću kraj osobe koja vas je povrijedila - Zašto prevara ne može biti opravdana

Vjerovatno ste nekada postavili pitanje šta se nalazi u glavama onih partnera koji su spremni otvoreno da varaju svog izabranika ili izabranicu. 


Gledajući realno i objektivno, ovo pitanje kada se postavi, znamo da budemo zbunjeni. Razmišljamo, ali bez odgovora često ostajemo. Znate da je neko sa jednom osobom, a otvoreno flertuje, ljubi se ili ima intiman odnos sa drugom. 

Šta se dešava u glavi takve osobe? Ako je neko u vezi za partnerom, za koga tvrdi da ga voli i da mu je lijepo, čemu onda varanje? Isto tako, ako imate želju za nekim novim stvarima, nekim drugim ljudima, zašto ste onda uopšte u odnosu?Gdje se tu nalazi poštovanje prema partneru i svemu onome što vam on pruža i radi za vas? Toliko je tužnih i razočaranih ljudi, koji su dali sve u jedan odnos, a zauzvrat bili prevareni. To je jako ružno za gledati. Takođe, ljudi ponekad gube percepciju šta je zapravo čin varanja. 

Pa tako misle, da je samo poljubac ili intiman odnos sama prevara. Međutim, to i nije baš tako. Varanjem se smatra i emocionalna pervara, skrivanje poruka, brisanje slika sa telefona, flert sa drugom osobom itd. Prema tome, svaki vaš postupak treba dobro da sagledate i da li se u njima nalaze već tragovi nepoštovanja. Varanje je zasigurno nešto što mjenja ljude. One koji varaju u osobe lošije nego što jesu, a oni koji su prevareni u osobe koje gube povjerenje za svaki sljedeći odnos. 

Jednom kada se izgubi osjećaj povjerenja, isti je jako teško vratiti. Stvaranje takvog osjećaja drugoj osobi zaista zna da bude ružan sa naše strane. Prema tome, gledajte da ne povrijedite nikoga. 

Ako u nečmu niste srećni, iskren i otvoren razgovor je uvijek bolja opcija, nego nezadovoljstvo i varanje. Zapamtite, da sve ono što vi ne biste voljeli da vama neko radi, ne radite ni vi nikome.

Pokreće Blogger.