Nije uvijek opcija da slijepo vjeruješ ženi - Muško si, zadrži stav: 5 muških zabluda o ženama

Nisu samo žene te koje stvaraju iluzije u ljubavi. Iste, itekako stvaraju i muškarci. 


I danas ćemo upravo govoriti o njima. Imati iluzije donekle je i u redu, međutim kada se pređe određena mjera, one znaju da smetaju u izgradnji normalnih i zdravih odnosa u vezi. Danas iznosimo pet, najčešćih iluzija koje muškarci mogu da imaju kada su ljepše polovine u pitanju: 

1. Ona nije kao sve druge: Pojedini muškarci su skloni da vjeruju kako njihova izabranica nije kao sve druge žene. Naravno, to je sasvim u redu. I nisu sve žene iste, kao što nisu ni muškarci. Međutim, nema potrebe da naglašavate kako se vama nešto ne može desiti, a vešem poznaniku jeste. Npr. vaš prijatelj se razveo od svoje supruge. Nema potrebe za frazama: "Meni i mojoj izabranici se to ne može desiti". Za ovakvim usporedbama nema potrebe, možda se samo radi o vašoj iluziji da se vama nešto ne može desiti. 

2. Muškarac misli da mora imati apsolutnu kontrolu: U redu je da ste vi taj koji stoji iza svoje izabranice, i da se na vas može osloniti. Samo nije potrebno da to shvatate previše ozbiljno, jer na taj način možete da stvarate pritisak. Isto tako, ukoliko žena od vas traži previše, zabluda je misliti joj morate sve priuštiti. Ona prava će prije svega cijeniti vaše emocije i ophođenje prema njoj. 3. Integritet: U svakoj vezi su nesuglasice neminovne. Međutim, nema potrebe da vi kao muškarac preuzimate odgovornost baš za sve.

I kada jeste i kada niste pogriješili. To je takođe jedna od mogućih zabluda. I žene cijene muškarca koji ima stav i koji će reći izvini kada pogriješi, i kada neće odstupiti od istog kada je u pravu.  4. Odriče se vlastitih principa: Ono što ste bili prije odnosa sa vašom izabranicom, treba da zadržite i sada kada ste sa njom. 

Nema potrebe da se u potpunosti prilagođavate, iz straha kako ona ne bi otišla. Ako vam želi nametnuti neke svoje principe i prohtjeve, bez da vas pita šta želite, razmislite da li vam takav odnos donosi šta želite. Zabluda je misliti da se morate zbog nekog mjenjati, kao i neko zbog vas. 

5. Previše se oslanjaju na žene: Takođe, jedna od muških zabluda zna da bude, da je žena uvijek u pravu za sve i da zna najbolje. Na neke teme se vi bolje razumijete, na neke druge ona. Ostajati bez svog mišljenja i nužno se oslanjati samo na njeno, nije uvijek opcija. U redu je imati povjerenje u nekoga, ali prije svega imajte u sebe.

Pokreće Blogger.