Ne ljutite se na roditelje - Učinili najbolje što su u tom trenutku mogli: 3 Oshova mudra savjeta

Koliko god se roditelji trudili učiniti sve najbolje za svoju djecu, pogreške se događaju. Ponekad se jednostavno ne znaju ispravno postaviti. 


Roditelji neminovno se trude da imaju samo dobre namjere prema svojoj djeci, međutim ponekad iz tih namjera samo dođe do nesuglasica i rasprava. Smatra se da to toga dolazi jer roditelji nisu dovoljno upoznati kako i u kojoj situaciji bi trebali odreagovati.

Čovjek zna da uči različite stvari, ali najmanje kako biti roditelj. Ponekad prepustiti sve da se odvija prirodno i samo od sebe je u redu, ali i edukacija pogotovo na ovu temu ne može biti beskorisna. 



Shodno tome, dijelimo tri Oshova citata, koja će otkriti način kako da se oslobodite osjećaja ljutnje prema roditeljima, ali i drugim ljudima: 1. " Ne ljutite se na svoje roditelje- nisu mogli biti bolji nego što jesu. Vi postanite svjesniji i ne dijelite ista iskustva sa vašom djecom". 

Nema potrebe da se ljutite ili osuđujete vaše roditelje zbog određenih pogrešaka u vašem odgoju. Znajte da su učinili najbolje što su u tom trenutku znali. Ako mislite da je to tako jednostavno, pokušajte se vi odmah osloboditi neke svoje loše navike. 



Stvari koje vam se nisu sviđale u vašem djetinjstvu, jednostavno samo nemojte primjenjivati prema vašoj djeci. 2. " Oprostite im jer i oni nisu znali šta rade. Oni su prenosili ono što su znali od svojih roditelja". Ne zaboravite na činjenicu da su i vaši roditelji bili mala djeca i da je i njih neko odgajao. 

Možda su oni upravo svjedočili određenom stilu vaspitanja pa su nesvjesno isto prenijeli na vas. Znajte, da u odgoju sa vama oni nisu unosili ništa lično, već samo ono što je i njima bilo nametnuto. Isto tako je i sa drugim ljudima. 

Ne znamo šta se nalazi u njima samima, kakva uvjerenja nose sa sobom, kakav su život živjeli. Prema tome, svako nosi svoje breme, nema potrebe da vi nekome dodatno stajete na muku. 3. " Umjesto trošenja svoga vremena i energije na bijes i borbu za prošlošću, koje više nema, trošite vaše vrijeme i energiju na svoju individualnost koju imate". 

Čemu vraćanje u prošlost, kada je ona iza vas? Pronađite svoju sreću u sadašnjem trenutku i budite ispunjeni. Ne bavite se stvarima koje više nemaju ni smisla ni svrhe za vas. Znajte, da samo srećan čovjek, sreću može dalje dijeliti.

Pokreće Blogger.