Muškarac gubi emocije kad žena izgubi sebe - Situacija u kojoj vaš partner odustaje od vas

Žena je ta koja je spremna obraćati pažnju na mnoge sitnice u odnosu. Pa tako vrši i poređenje kakav je odnos bio na početku, a kakav je sada. 


Tako su žene često sklone razmišljanju "On me više ne voli" kada uvide da su se neke stvari sa početka veze promjenile. Ranije je uživala u poklonima, cvijeću, više pažnje itd. sada se to smanjilo i u njenoj glavi dešava se zabrinutost. 

Žene su onda sklone da se preispituju šta je razlog tome, a najčešće odmah pomisle da je ljubav nestala ili je njen muškarac pronašao drugu. Međutim, ponekad ne vide da je problem zapravo u njima i da su možda baš one dovele do takvog stanja u odnosu. 



Ona je sama počela sve shvatati kao rutinu i uklapati se u svakodnevnicu. Izgubila je sebe i zaboravila na sebe. Počela je da se ponaša kao da je sjena svog muškarca i njegovo drugo ja. Što naravno nijednom muškarcu ne prija. Žena ne bi trebala da zaboravi biti ono što jeste, ne bi trebala izgubiti sebe. 

Njen muškarac je nju baš zavolio zbog njenih vrlina i mana i onoga što ona jeste zaista. Kada žena ima svoje intrese, drži do sebe i ima svoje vrijeme, ona je tada i sfera intresa muškarca. Muškarac voli kada žena ima svoja sopstvena usmjerenja i nije samo skoncentrisana na njega i njihov odnos. 



Poštovanje ličnih granica ga upravo zadržava u odnosu. Prema tome, dok god je žena svoja, muškarac je njen. Sva panika oko odnosa koji više "nije isti" zna da bude posljedica podrazumijevanja. Sam odnos ne bi trebao da se podrazumijeva, niti da stagnira. Već da se svakodnevno radi na istome. 

Žena ako je u odnosu, ne znači da ne treba više da mari za svoj izgled, intresovanja, hobije itd. Prema tome, kada dođe u situaciju da se zabrine jer nešto više nije isto, neka razmisli šta je uzrok tome. Ne možete očekivati cvijeće i poklone, a potpuno se drugačije dajate i ponašate sa počtaka veze i sada. 

Ne razmišljajte u smjeru "zašto je ovakav prema meni" već razmislite o sebi i svojim postupcima. Ako znate da ste dale sve od sebe, a i dalje izostaje pažnja i ljubav koju želite tada obratite pažnju na druge osnove, i donesite odluke koje želite. Bitno je da prije nego što se brinete oko nečega, prvo preispitate sebe.

Pokreće Blogger.