Kada ne znaš kako nešto da dobiješ - Zaplači: 3 načina kako žene suzama manipulišu

Da li su žene zaista sklone manipulaciji i lažnim suzama kako bi nešto postigle u datim trenucima? 


Dobra većina muškaraca smatra da jesu. Muškarci znaju da kažu kako žene ponekad svoje emocije i suze koriste u svoje svrhe, a da na iste posebno nasjedaju oni muškarci koji su zaljubljeni i koji su pravi romantici. 

Smatra se da postoje tri razloga iz kojih žene najčešće sebi dozvole "lažne suze" ili bolje rečeno pribjegavaju manipulaciji.  1. Samozavaravanje: U ovom slučaju se čak ne misli da žena vrši manipulaciju nad jačim polom, već i nad sama sobom.



Ona sebe pokušava uvjeriti u nešto suprotno i da je crno, zapravo bijelo. Žena je sklona da u situacijama gdje je ona apsolutno kriva, optužuje muškarca, jer ju je on doveo do toga da postupi na određen način. 

Npr. ponaša se slobodnije sa drugim muškarcem, sklona je izgovoru da je često sama i da je njeno ponašanje opravdano. Kroz suze će dodatno otežati situaciju, ali i sebe ubjediti da je ona zapravo u pravu, iako nije. 



2. Većina žena nema problem da lako zaplače: Smatra se da je ženi lako zaplakati jer takvo uvjerenje vuče iz djetinjstva. Za djevojčice su suze nešto sasvim normalno i sklone su da zaplaču i zbog najmanje sitinice. Takvo se stanje prenosi i ženi nije teško da zaplače iako je ljuta, bijesna, tužna, razočarana, srećna itd. 

Sa druge strane muškarci rijetko kad zaplaču i znaju kada to učine da je zaista emocija iskrena, pa su skloni da vrše isto poređenje sa ženskim suzama i tu prave pogrešku. 3.Žene ponekad "namjerno" znaju da naprave situaciju za plakanje: Možda jeste paradoks, ali je često istinit. 

Žene plaču i kada trebaju i kada ne. Skolna je čak da zaplače i kada sama svijesno bira neke stvari, a ne pašu joj. Npr. žena pored sebe ima zahtjevnog muškarca, koji gleda na sitnice i zamjerljiv je. Ona je sklona da zaplače jer živi takvu vezu, ali ništa ne poduzima po tom pitanju. 

Često samo želi da bude predmet sažaljenja. Kada žena osjesti da na ovaj način može zadobiti pažnju muškarca i u istoj uživati, ona počinje prvo na svijestan, a kasnije i na nesvjstan način stvarati situacije u kojima će zaplakati. To počinje biti jednostavno sastavni dio nje, ali i odličan put ka višku pažnje.

Pokreće Blogger.