Dokazivanje ko je u pravu, povećava ego, a smanjuje ljubav: 5 stvari kojim uništavate vezu

Možda su vam već poznate ljubavne faze. Počevši od upoznavanja, leptirića u stomaku, prave zaljubljenosti, pa ljubavi. Međutim, kaže se da se vremenom ove faze mjenjaju. Zapravo, da blijede. 


Pa tako kada izgubite leptiriće u stomaku, znate da prelazite na sljedeću fazu, ali je potrebno da ostanete oprezni. Naravno, da leptiriće u stomaku možda nećete uvijek osjećati, ali to ne znači da druge stvari ne trebaju dobijati na značaju. 

Ne shvatajte olako pojedine stvari i nemojte se previše raskomotiti kada su iste u pitanju. Vrlo je moguće da tako usvojite loše navike i vašu vezu dovedete do problema. Ovih pet stvari moguće je da radite, a da ni ne slutite da iste mogu da narušavaju vaš odnos: 1. Zanemarujete jedno drugo: Da bi jedan odnos funkcionisao, svakodnevno morate na istom raditi, a ne samo ponekad i povremeno. Pažnja, ljubav i emocije treba vaš parner da osjeća svakodnevno od vas, kao i vi od njega. 

Ako ove stavke u vašoj vezi počnete da shvatate olako, i stvari počnete da podrazumijevate, možete naići na poteškoće. 2. Skloni ste previše da zamjerate neke stvari: U redu da kažete kada nešto za vas nije u redu i kada vas je nešto povrijedilo. Međutim, zamjeranje svake sitnice partneru i gunđanje i nije poželjno.Ako je partner nešto i pogriješio u vašem odnosu, i izvinio se, bilo bi lijepo da oprostite ako možete. 3. Takmičite se ko je u pravu: Ako za sebe smatrate da ste uvijek vi u pravu, a partner za sebe misli da je on, to zna da bude vječita borba. Za tim zaista nema potrebe. 

Nekad ste vi u pravu, nekad je on i to je sasvim u redu. Na taj način treba da gledate na stvari, u suprotnom takmičenje ko je u pravu vam baš i neće donijeti miran i sklada odnos. 4. Vrijeme koje provodite zajedno i nije baš kvalitetno: Ovdje ne govorimo o količini vremena koje provedete zajedno, već o načinu kako to činite. 

Vi možete čitav dan da provedete zajedno, a da pritom gledate u telefon, tv i ne pričate jedno sa drugim. Obratite pažnju na to. Ponekad je sat vremena kvalitetno provednog vremena značajnije, nego čitav dan gdje ste samo fizički jedno pored drugog. 

5. Želite da mjenjate partnera: Ako ste već partnera zavoljeli onakvim kakav jeste, čemu sad potreba da ga mjenjate? Ako vam se neke stvari ne sviđaju, stalno ih zamjerate, bolje se zapitajte da li je ta osoba zaista za vas. Ljudi i kada se mjenjaju potrebno je da to rade zato što oni žele, a ne zbog nekog drugog.

Pokreće Blogger.