Zašto Univerzum prije važnih događaja i bitnih promjena prvo izaziva strah - Mudro objašnjeno

Strah je nešto što ljude dosta sabotira i sputava u njihovim životnim prilikama. Dok sa druge strane isti je predstavnik nečeg neobičnog i često ne opipljivog. 


Strah je nešto što sa sobom donosi osjećaj neizvjesnosti i neznanja. I to je ono čega se osoba najviše boji. Zapravno, ne bojite se nešto reći ili započeti raditi, već se bojite ishoda na koji ćete naići. Da li će to nešto donijeti ono što očekujete ili suprotno. Tu počinje strah. 

Kada bi vam neko unaprijed rekao da ćete naići na pozitivan ishod nečega što radite, Planeta bi bila bez straha. Svemir je taj koji ne govori, ali itekako vam šalje znakove i upućuje vas kroz vaše osjećaje. Veliki svemir komunicira sa vašim malim svemirom, a to su vaše emocije. 



Strah može da bude koristan u jednom segmentu. To je da čovjek kada dođe u fazu da se suoči sa svojim strahom, postaje odrasla i odgovorna osoba. Tada ste spremni sami sebe da testirate i shvatite da je vrijeme da nešto kod sebe promjenite, a za to je potrebna snaga volje, odlučnost i hrabrost. 

Najvažnije je, kada odlučite da se suočite sa svojim strahom, da se unaprijed pripremite za to. Ukoliko osjećate da niste još spremni, sačekajte. Kada sami sebi osvijstite svoj strah i zašto se bojite, priznate to, tada razmislite kada bi mogli da se sa istim suočite. Potrebno je samo da budete spremni na taj korak.



Vjerovatno nijedan strah nije nam poslan sa kojim ne možemo da se suočimo i to imajte na umu. Iza straha se često krije iznenađenje. Sjetite se strahova u svom životu zbog kojih ste se tresli, a onda je sve prošlo najbolje što je moglo, i sreća je bila neopisiva. Shodno tome, ne treba da imate strah. 

Već ga samo osvijestite i prihvatite. Strah ne dolazi sam, i pretežno sa sobom nosi nešto dobro za vas, kada ga pobjedite. Kako biste u sebi probudili vještinu da hodate putem vašeg straha, počnite trenirati na sitnicama, na nečem jednostavnom. Naviknite i vaše tijelo i vaš mozak da ponekad putuju u nepoznato.

Tako ćete se moći osloboditi uvjerenja koja vam ne služe. I ono što je najvažnije kako biste sklopili prijateljstvo sa strahom, jeste kada se suočite sa njim to je vrlo važan trenutak za vas u životu. Tada vam Svemir šalje poruku da je vrijeme da idete dalje, jer vi to možete. A vi, kada pobjedite svoj strah postajete ponosni i shvatite da u budućnosti sve možete lakše.

Pokreće Blogger.