Veza sa jakim i nezavisnim muškarcem može biti najgora opcija za ženu: 10 razloga zašto

Svako od nas ima svoj tip partnera i nekako je sklon da takvoga i nađe. Tako i svaki muškarac ima svoju idealnu ženu sa kojom bi bio, i onu drugu koje bi se radije klonio.


Koliko je teško jakom i ostvarenom muškarcu pronaći ženu koja sa njim istinski radi osjećaja ljubavi, a ne radi njegovog dobrog položaja i moći? Oni se najviše plaše onih žena koje su spremne biti "jake i ostvarene" samo zato što su njihove partnerke. 

"Jake i ostvarene" žene, obilježavaju se pod navodnicima jer se smatra da te epitete nisu stekle svojim zalaganjem i trudom. One su odbacile određene norme i zacrtale život kakav one žele. Međutim, taj život se najviše odnosi na teret muškarca. 



One često same sebe smatraju uspješnima jer su se dobro udale i uživaju u čarima i sredstvima koje taj brak pruža. Ili su na osnovu tuđeg zalaganja i pomoći postigle nešto, pa onda sav taj trud i pomoć prisvojile sebi. Kako god bilo, muškarac koji želi zaobići takvu damu treba da zna sljedeće: 

1.Takve žene za razliku od ostalih više insistiraju na braku i putu do matičara. One su svjesne blagodati koje bi imale, pa shodno tome vrijedno rade na tome, da to što prije i ostvare. 2. Sklone su često da raskinu sa vama i krenu u drugi odnos ukoliko ocijene da će im tamo biti bolje. 



3.One ne cijene vas kao muškarca, već vaš odnos od kojeg imaju koristi. Takođe, na odnos gledaju dobro isključivo dok od istog imaju koristi. 4. Za njih ljubav i emocije nisu prioritet. Vi kao muškarac možete zaboraviti na to i ne trebate se previše truditi oko toga. Njihov glavni zadak je kako živiti što duže na vaš račun i u čarima takvog života. 

5. Vole da koketiraju i imaju komunikaciju sa drugim muškarcima. One vole nova poznanstva, pogotovo ona koja će za njih biti značajna. 6. Na vaša leđa stavlja svu vrstu odgovornosti. Vi ste ti koji trebate sve postići i usput biti pažljivi, nježni, kupovati poklone i pomagati u obavezama. Za nju je umor odlazak u šoping, do solarijuma i poručiti hranu. 

7. Kod ovakvog tipa žene nije čudno prepuštanje i drugom odnosu. Vrlo je moguće da će iz flerta priuštiti sebi nešto više, iako je već u odnosu. S obzirom da je odbacila već neke norme, ni ova joj neće teško pasti. Možda se na kraju pitate, kako žena postaje takva? 

Prvo, ovo je individualna stvar. Drugo, na to utiču različiti faktori. Poput, lagodnog života u djetinjstvu, neimanju navike da nešto sama postigne, postavljanju površnih ciljeva itd. Kako god, naravno da svako bira sam način života kakav će živjeti. I žene i muškarci. Shodno tome, svi smo različiti, i na nama je da biramo i pristajemo na to, šta želimo, a šta ne u svom životu.

Pokreće Blogger.