Sakrivaju svoje slabosti ponižavajući druge: 3 načina da prestanete privlačiti toksične muškarce

Kada ste zaljubljene, sve oko vas je ružičasto i skoro savršeno. I njegove mane su za vas nebitne i beznačajne. Jednostavno lebdite i srećne ste. 


Kaže se da je početak najljepši, ali i najopasniji. Zaljubite se i zavolite, a da pritom sve znakove na putu i loše signale ne vidite od idealizacije koju ste stvorile. Ponkad prođe malo, a ponekad i godine dok vaš izabranik pokaže svoje pravo lice. 

Možda je većina vas i imala ovakva iskustva i već je upoznata sa ovom temom. Takvi muškarci znaju biti pravi otrov i životna lekcija. Ali, kada to jednom naučite, za vas više nema zime. Tri su glavna načina kako da zaustavite ulazak toksičnih muškarca u vaš život: 



1. Znajte cijenu vašeg samopoštovanja: Toksični muškarci prvo igraju na kartu vašeg samopoštovanja. Oni pokušavaju da isto spuste na najnižu ljestvicu. Osjećaju kada vam isto nedostaje i okreću stvari protiv vas.

Kada uvide suprotno, i da je pored njih žena koja cijeni sebe, neće se previše tu zadržati. Znajte da takvi muškarci nisu jaki, karakterini i mudri. Baš suprotno, oni su slabi i baš zbog toga pokušavaju da svoje slabosti pobjede ponižavajući druge. Kada imate samopoštovanje, bićete daleka meta toksičnim muškarcima. 



2. Shvatite da je potpuno u redu biti sama: Kada ste same, uživajte u tome. Posvetite se sebi i budite ispunjene. Kada ste na takvoj vibraciji, i kada mislite da vam ne treba niko, iznenada se pojavi neko ko vam odgovara. 

Sa druge strane, kada ste nezadovoljne jer ste same, ne znate kako da same sebi prvenstveno udovoljite, bojite se samoće. Takvog ćete i muškarca privući. Takav muškarac je svakako dobar kandidat za toksičnu vezu. 

3. Ne opravdavajte ga: Kada se bojite biti same i nemate visoko samopouzdanje, tada niste spremne da otvoreno kažete šta vam smeta, i sputavate sebe radi nekoga drugog. Umjesto da kažete da ne želite više tako, vi tražite opravdanja za njegove postupke i prelazite preko stvari koje vam se ne sviđaju. 

Kada probleme stavljate pod tepih, nećete naići na dobre rezultate. Prvo, krenite od sebe. Budite jake da kažete šta želite i šta ne želite. Priznajte same krivicu i da ste same sebe dovele u toksične odnose, Kada uvidite gdje ste griješile, moći ćete reći ne toksičnim vezama i muškarcima. 

I tada postajete srećne i ispunjene.

Pokreće Blogger.