Najveća zabluda je vjerovati da je brak za zauvijek - 3 znaka da je vaš brak ugrožen

Održavanje kvalitetnog braka u današnje vrijeme kao da postaje sve teže. Dosta je prepreka, izazova i stvari koje se trebaju uspješno savladati. 


Dosta ljudi na brak gledao kao na zauvijek, i to bi i trebala biti poenta zavjeta. Međutim, oslanjanje na tu riječ i trajanje iste postaje sve teže. U današnjem članku pisaćemo o tri česta znaka, koja ukazuju da se kraj jednom braku bliži: 

1. Vaša komunikacija je sve površnija: Sve površnija i sve manje zastupljena komunikacija zna često da predstavlja prvi korak koji vodi ka završetku jednog odnosa. Komunikacija iako se uspostavi, površna je i svede se na svakodnevna pitanja. 



"Da li si platio/platila račun"?, "Zašto nisi stigao/stigla to da odradiš"? itd. Znači pitanja su površna i bez dubljeg značenja. Sve rijeđe počinjete da čujete pitanja poput "Kako si, kako si provela dan, šta bi želio/željela da radiš". Osjećate se kao stranci koji nemaju o čemu da razgovaraju. 

2. Više vremena posvećujete drugim stvarima: Skoro pa sve vam postaje bitnije nego odnos sa partnerom. U stanju ste prije vaše slobodno vrijeme da provedete na telefonu, nego zajedno. Bolje se osjećate kada ste sami, nego u društvu partnera. 



To vam takođe postaje jasan pokazatelj u koju je fazu došao vaš odnos. 3. Partner vam više nije prioritet: Počinjete radije da provodite vrijeme sa drugim ljudima. Radije ćete izaći na piće ili večeru sa prijateljima, nego pozvati partnera. 

Posao počinjete da stavljate na prvo mjesto i sve neke druge stvari kojima do sada niste davali toliko na značaju. Naravno, partneri koji su spremni iskreno da razgovaraju i iznesu kako se osjećaju, imaju mogućnost da ove probleme riješe i svoj brak nastave. 

Ponekad je samo potreban iskren razgovor da bi se neke stare čari vratile. Ponekad se brak može naći samo u nekoj drugoj fazi, iz koje se moguće vratiti. Možda je najvažnije da znate da ste i partner i vi dali sve od sebe, kakav god ishod vašeg odnosa bio. 

Ako se vratite jedno drugom rasterećeni i ispunjeniji nakon teške faze, vas će odnos biti samo bolji. Ako ne vidite dalje perspektivu, a znate da ste dali sve od sebe, takođe ćete imati priliku da se osjećate dobro.

Pokreće Blogger.