Mudar muškarac neće dati svoju platu za ženine hirove: 3 principa emotivno snažnog muškarca

Na psihu čovjeka utiče dosta faktora. Ponekad ni psihologija ne može da nam odgovori na sva pitanja i ponudi odgovore. 


Šta to razlikuje snažnu od slabe osobe često se vodi polemika. Isto tako, koji to faktori utiču na to, i da li je čovjek sam kreator svoje volje i načina života? Iznosimo tri ključna razloga šta to razlikuje muškarca jake volje od muškarca slabije volje: 

1.Pshički i emotivno snažan muškarac sebe stavlja na prvo mjesto: Čovjek se naravno ne treba pretvoriti u egoistu, koji misli samo na sebe, ali je itekako važno da cijeni sebe i svoje potrebe. Smatra se da današnji moderni muškarci su spremni da svoju ženu i djecu stave ispred sebe, a svoje potrebe svedu na minimum.



Snažan muškarac će priuštiti svojoj porodici sve što je potrebno, ali isto tako zna da ne treba čitavu svoju platu dati za ženinu bundu. On zna da cijeni svoj trud i rad i sebi nešto priušti.  2. Snažan muškarac jasno zna kakvu ženu želi pored sebe: On zna da procjeni šta prvenstveno on želi. 

Ako je spreman na veće životne korake, on se neće zaintresovati za djevojku sa kojom će porazgovarati najviše nekoliko rečenica. On pažljivo bira ženu sa kojom će barem pokušati da stupi u nešto ozbiljnije i odvede je do oltara. Slab muškarac neće imati ovakvu percepciju. 



Upustiće se u površne odnose i od njih očekivati nešto veliko i značajno.  3. Ne trpi i ne pravda loše ponašanje ljepše polovine: Iako voli, jak muškarac neće ženi prelaziti baš preko svega. Jasno će poštovati njene, ali i svoje granice u ponašanju. 

Tolerancija je pristutna, ali ne na hirove koji nisu prikladni jednog odnosa. Slab muškarac sa druge strane će pronaći uvijek razlog da oprosti ili nađe opravdanje za ženino ponašanje. Ona će to vremenom itekako znati iskoristiti. Prema tome, jasna je razlika između muškarca sa jakom i slabom voljom. Jednostavno, oni neće sebi dopustiti iste stvari.

Pokreće Blogger.