Izdaja nije najgora stvar koja se može desiti - U kojoj situaciji muškarac ostavlja ženu koju voli

Da li ste se nekada zapitali, zbog čega muškarci najčešće ostavljaju svoju izabranicu? 


Šta je to kod njih presudno i kada će definitivno staviti tačku na odnos? U redu je, kada kažemo i znamo da je jedan od razloga, prestanak ljubavi. Ali, iz kojeg razloga ostavljaju ženu koju zaista vole? Kao jedan od glavih razloga navodi se, pretjerana želja i potrebe od strane žene da upravlja svojim partnerom. 

Do određene granice je u redu, ali skoro nijedan muškarac čak ni voljenoj ženi neće dopustiti da mu diše za vratom. Pitate se na čemu je izgrađen dobar i zdrav odnos: Možda je kliše, ali kaže se povjerenje i razumijevanje. Mada, i ova dva pojma se znaju previše generalizovati. 



Dvije poznate žene ili bolje rečeno iz javnog svijeta, su dale svoje viđenje. Govorimo o Sophie Loren i Larise Guzeeve. "Očekujete puno od muškarca kojeg volite. Želite da vam on postane se na svijetu, ali to je nerealno. Želite da se udubi u sve vaše probleme i suosjeća sa vašim iskustvima. 

Međutim mnoge znaju, a neke će tek naučiti da to nije moguće. Niti jedna osoba ne može u potpunosti ispuniti vaš život. Jednostavno, neće moći razumijeti neke misli i osjećaje". - Sophie Loren Previše često iznosi se samo ono što se želi imati i postići. 



Ponekad žene jasno znaju šta bi one željele i kako šta treba da funkcioniše. Međutim, da li ste razmislile prije toga da li ste zahvalne? Zahvalne na onome što imate, i na muškarcu pored kakvog živite. Larisa Guzeeve je takođe iznijela svoje mišljenje: 

"Brakove ne nagriza izdaja, ne izdaja, već zavist. Jedan je partner uspješan, a drugi nije". Ovakvo stanje, koje dolazi od strane žene, je zapravo početak kraja. Mjeriti i vagati vaš uspjeh i uspjeh vašeg muškarca je besmisleno. Svako od vas je jednika za sebe. 

Ako je neko slab za vas, materijalno ili moralno, vi nemate dužnost biti sa njim. Isto tako, ako smatrate da je neko previše jak i stabilan za vas. Ovakve podjele u jednom odnosu ne bi trebale postojati, ako se već jave onda provjerite u kakvom odnosu ostajete. 

Brak je zajednička odluka i način života, ali isto tako svako od partnera svoj uspjeh gradi kako zajednički, tako i za sebe. Podrška je ono što treba da vas spaja.

Pokreće Blogger.