Da bi zadržale muškarca potrebno je više od razigranosti u spavaćoj - 3 stvari koje su bitnije

Ono što želite imati pokraj sebe, i kakav odraz želite vidjeti u drugima, takvi budite vi prije svega. 


Ako želite samo dobro za sebe, ne zaboravite da isto trebate i pružiti. Često vlada mišljenje da je u jednom odnosu, intimni čin nešto najznačajnije. Pogotovo se misli na muškarce. Ali, da bi se izgradila skladna veza potrebno je dosta više od zadovoljstva u krevetu. 

Htjeli povjerovati ili ne, muškarcima su tri stvari važnije:  1. Razumijevanje: Kao što smo već i naveli, intimni čin jeste važan, jer je i to poseban dio bliskosti. Međutim, kada budete razumijeli kako se vaš partner osjeća, vaš odnos je na višoj razini. 



Da biste stekli povjerenje, morate znati slušati kada vam partner priča.  Ako ne obraćate pažnju i ne znate uvidjeti kada mu je potreban razgovor vaša veza će biti površinska. Prava intmnost nastaje kada prepoznajete osjećanja i raspoloženja osobe pokraj vas i znate kako treba da odreagujete. 

2. Prihvatanje: Ponekad umjesto da gledate kako da nešto promjenite na drugoj osobi, pokušajte to nešto da prihvatite. Zapitajte se, da li je sve kod vas idealno, a ta osoba ipak ne traži da išta mjenjate. Teško je da izgradite zdravu vezu, ako stalno nešto kritikujete. 



Muškarca tu neće zadržati niti zadovoljiti vaš dobar sekuslani život. Zaista je potrebno više od toga. Normalno je da želite izgraditi što bolji odnos, ali prije svega prihvatite ga onakvim kakvim jeste, pa onda razgovarajte iskreno i u miru kako i šta bi mogli i trebali dalje. 

Takvi pristupi vas zadržavaju jedno pored drugog.  3. Iskrenost: Dugoročna i zdrava veza može se jedino graditi na temelju iskrenosti. Teško je na lažima nešto održati. Budite spremni da preuzimate odgovornost za svoje riječi i djela. Kada ste iskreni tako kod vašeg partnera zadobijate poštovanje. 

Jačajte vaš odnos na ovim principima, jer su oni dobri temelji za veliku i raskošnu kuću satkane od vaše ljubavi. Budite ono što zelite imati kraj sebe, sve što vi pružite to ćete dobiti zauzvrat. Kada se sve ove kockice poklope, nema sumnje da ćete uživati sa vašim partnerom.

Pokreće Blogger.