Žene koje posjeduju 3 kvaliteta uvijek su u centru pažnje muškarca - Prema mišljenju psihologa

Savremen, uspješan i ostvaren muškarac pored sebe želi da ima ženu, koja će mu biti iskren životni saputnik. 


Ostvarenu i jaku ličnost koja će ga znati ispratiti. Itekako su muškarci skloni procjenama, kalkulacijama i analizi kada biraju za sebe životnog partnera. Kada žena posjeduje sljedeće tri karakteristike, sva muška pažnja je usmjrena ka njoj. 

Psiholog Aleksandra Maer, iznosi kakve su to žene zbog kojih muškarac neće moći da skrene ne samo pogled nego i misli sa dotične dame: 1. Žena gaji ljubav prema sebi: Ljubav prema sebi se odnosi na brigu o sebi. Žene su sklone da na početku odnosa budu najljepše i najdotjeranije kako bi bile privlačne.



Kasnije, kako odnos odmiče, žena zaboravlja da održava takav kontinuitet i spremna je da zapostavi sebe. To nemojte sebi da dozvolite, već budite i dalje dotjerane i privlačne. Čak i ako provodite više vremena u kući, trudite se da budete njegovane. 

Npr. kupite neke komplete, ne nosite isključivo stare trenerke. Neka vam kosa bude uredna, nokti nalakirani, jednostavno održavajte ljepotu. Pored takve žene muškarac ostaje. I oni vole kada pored sebe imaju ženu koja je privlačna, a njihova. 



2. Nosite odgovornost same za svoj život i postupke: Budite žena koja zna donijeti odluku, koja ima procjenu šta je to dobro, a šta loše za nju. Ne prilagođavajte se nikome u potpunosti, pa ni svome izabraniku. Imajte svoja interesovanja i znajte da ih iskažete. 

Pametan i zreo muškarac će obratiti pažnju na takvu ženu. On neće obratiti pažnju na ženu na koju treba čuvati kao dijete, koja će mu prirediti emotivnu scenu i stalno biti u ulozi žrtve. Zdrav odnos se zasniva na međusobnom zajedničkom rastu, a ne na tome da jedan partner uvijek spašava drugog. 

Važno je da naučite da preuzmete odgovornost za sebe i svoj život, a ne da se oslanjate na druge i na svog muškarca.  3.Samoostvarenje, samorazvoj i inteligencija: Intrese koje je žena imala prije nego što je upoznala muškarca, treba da ih zadrži, a proces samorazvoja da ne zaustavlja. 

Odlično je i kada imate zajdnička interesovanja i probate nešto novo. Svaki zreo muškarac pored sebe želi da vidi samostalnu i zrelu ženu u svakom pogledu. Sa kojom će uživati u životu i duhovno i emotivno rasti. Kao i obrnuto, i žena želi da uživa pored takvog muškarca. Samo odnos u kojem nema sujete i ograničavanja vlastitih želja i potreba, može kvalitetno da traje.

Pokreće Blogger.