Zašto neke žene dobijaju mušku pažnju, dok su druge neprimjetne: Mudro zapažanje N.Riči

Svaka osoba često upoređuje ono što ima sa onim što je sudbina dodijelila drugima. Često se dolazi do zaključka da druga osoba ima bolju karijeru, zeleniju travu, ljepši brak, bolju djecu. 


I to ne zato što se više trudi, nego smatramo da se dešava samo od sebe – sve im ide od ruke. Sretnici. Svako od nas je kovač svoje sreće. Da li je ova izjava tačna? Zar to ne stavlja preveliku odgovornost na svakog od nas? 

U svom okruženju imam ljude koji „prave“ svoj život, a imam i one koji se samo prepuste životu. Varate se ako mislite da su samo prvi sretni i bogati. U posljednje vrijeme mi se čini da u životu postoji mnogo više slučajnih, nego šablonski isplaniranih stvari. 



Ali, vratimo se na temu članka. Zašto neke žene dobijaju mnogo muške pažnje, dok druge gotovo i da nemaju obožavaoce? Šta je to što muškarci vide u nama da su spremni da kod nekih žena stoje u redu i čekaju? Samopouzdanje? 

Na mojoj prvoj godini koju sam provela na institutu upoznala sam dve djevojke – Olju i Janu. One su u početku bile prijateljice, a vremenom su postale ogorčene neprijateljice. Činjenica je da su se momci skupljali oko Olje, dok Janu niko nije primjećivao. Sve bi bilo u redu da njih dve nisu bile slične – duga smeđa kosa, zelene oči i vitka figura. 



Olja, koja je bila obasipana pažnjom, nije bila pohlepna, otvoreno je rekla da momci treba da komuniciraju i sa njenom prijateljicom Janom. Momci nisu odbili komunikaciju sa Janom, ali varnica nije bilo. Izgledi su bili ovakvi: Olja će se udati brzo, ali šta je sa Janom?

Da li će se zadovoljiti onim što je ostalo? Između njih se desio razdor. Na četvrtoj godini Olja se udala, a Jana je konačno počela da zanima muškarce. Često su se raspitivali za Oljin brak. Janu je to nerviralo. Otišla je do ogledala i pogledala se. Lijepa, njegovana. Činjenica je da svaka osoba ima svoj put i svoja iskušenja, možda joj je bilo suđeno da bude sama. 

Bolje i sama, nego sa bilo kim. Jedan prijatelj mi je jednom rekao da su djevojke otišle toliko daleko da ne želiš da se zaljubiš u njih. Bila sam iznenađena. Činilo mi se da se muškarci mogu zaljubiti u sve ljepotice u modernoj odjeći. 

Rekao je da su žene zaista spolja lijepe, ponosno nose svoju ljepotu kao Kleopatra i Nefertiti. Ali šta da se radi sa tom ljepotom? Da joj se dive kao remek djelu u muzeju? Sama ljepota nije dovoljna. Nije ljepota ta koja budi varnice u odnosima, već je u pitanju unikatna originalnost, unutrašnja svjetlost duše. 

Nina Riči je rekla: „ženska ljepota nije u obliku lica, u odjeći koju nosi, niti u njenoj kosi. Prava ženska ljepota se ogleda u njenoj duši, manifestuje se u tome koliko strasno žena daje svoju ljubav. Ženska ljepota raste sa godinama. 

Strast se ne izražava u mlitavom izgledu, već u poslu kojim se žena bavi, njenim reakcijama. Jedan moj poznanik se zaljubio u svoju buduću ženu kada je vidio kako ona marljivo farba ograde. Drugi je bio fasciniran kako se djevojka snašla sa tri mala rođaka. 

Ne skidajte oči!“ Strast se manifestuje na mnogo načina: u učenju, radu, plesu, čitanju, brizi za najmilije, u smijehu i suzama. Ako je djevojka strastvena prema životu, mnogi će biti strastveni prema njoj.

Pokreće Blogger.