Teško je kada ste sa nekim ko vas ne voli iskreno: 5 pokazatelja muške nezaintresovanosti

Veze mogu da se započnu iz mnogo razloga, ali za neke veze se jednostavno ispostavi da su bile samo iluzija. 


Spremni ste da naivno vjerujete da je to ljubav, ali se ispostavi drugačije. Važno je prepoznati kako se muškarac ponaša ako ne voli zaista, već je u odnosu površno i tu je radi zadovoljavanja samo svojih potreba. Ne stvara planove za budućnost niti odgovornost prema vama. 

Donosimo vam neke pokazatelje njegove nezaintresovanosti:  1. Jasno vam pokazuje da ne misli ozbiljno- Ova situacija i nije najčešća, ali se dešava. Muškarac pokazuje svojim postupcima, a i vama otvoreno govori da nije spreman za nešto više i ozbiljnije. 



Žena ovdje često postupa na dva načina. Prvi, odbija da prihvati realno stanje i nastavlja da gradi odnos na iluziji, i izgrađenim slikama i fantazijama. Zapravo i dalje prihvata da nosi ružičaste naočare. I drugo, poricanje takvog stanja. 

Žena je svijesna situacije, ali iz nekog razloga, još uvijek ne prihvata takvo priznanje pratnera.  2. Odsutan je - Muškarac koji vas ne voli, ne pridaje značaj pretjerano vašim potrebama i željama. Odsutan je u većini situacija koje su bitne za vas. 



Često niste na listi njegovih prioriteta, i to ponekad radi i nesvjesno. Kada muškarac zaista voli tu je za vas prvenstveno kao podrška, a onda i vrijeme koje ima rado provodi sa vama.  3. Njegova pažnja izostaje - Nije vam potrebna finansijska sigurnost i buket cvijeća, već njegovo prisustvo i razumijevanje. 

Kada čovjek ne voli, onda ga i vaše emotivno stanje pretjerano ne zanima. Upravo sa površnim stvarima pokušava da vas zaintresuje. Ignoriše vaše važne potrebe, kao što su pažnja, razgovor, lijepa riječ itd. Unosi vam više negativnih emocija i dolazite u stanje povučenosti i povrijeđenosti, a to svakako nije odlika ljubavi. 

4. Ne preuzima odgovornost - Ovo je možda jedan od najvećih pokazatelja da vas neko ne voli. Na njega ne možete da se oslonite šta god da vam se desilo. Često rezultat nekih situacija završava podsmjehom, a ne podrškom. 

Čovjek koji cijeni svog partnera spreman je da razgovara sa vama o onome što se dogodilo i da se zauzme za vas. Takođe, ne stavlja sve obaveze i odgovornost na vaša leđa, već zajedno rješavate poteškoće. 

5. Želite da čujete priznanje njegovih emocija, ali se to ne dešava - Djevojke imaju često običaj da traže jake zagrljaje, puno poljubaca, prisustvo poklona itd. Ali, zapitajte se ukoliko to sve tražite od partnera da li je to ljubav? 

Partner kada vas iskreno voli, sam će vam prići, uputiti kompliment i lijepu riječ, pokloniti nešto. Nema potrebe da ga vi forsirate i napominjete. Naučite razliku kada vas neko zaista voli, a kada je sa vama neko čisto iz svog trenutnog zadovoljstva.

Pokreće Blogger.