Čim ih uhvatite u laži počinju da izigravaju žrtvu - 5 osobina licemjerne osobe

Ako imate licemjernu osobu u svojoj blizni morate biti veoma oprezni. Za njih često kažu da ih je jako teško prepoznati. 


Sa jedne strane vas maze, a sa druge strane brišu svoje prljave ruke od vas. Vrlo često ih srećemo u životu. Neki se pretstavljaju kao naši prijatelji, vjerujemo u njihovo lažno pretstavljanje i puštamo ih u svoj život. 

Oni itekako znaju da sakriju svoja loša djela i perfidno ih prebace na druge. Kako biste mogli da prepoznate takve ljude u vašoj blizini, predstavljamo vam pet glavnih pokatatelja: 1. Obratite više pažnju na njihove postupke, a ne na riječi Kada sumnjate na neku osobu, prvo obratite pažnju da li ima sklada između njenih riječi i dijela. 



Licemjerna osoba većinom je u stanju da svojim lijepim govorom pridobije nešto za sebe, ali kada malo bolje pogledate tih riječi pretvorenih u djela iza njih nema. Obećanja su tu, ali nikada ispunjena, a izgovori su sastavni dio njihovog pravdanja. 

2. Smatra se superiornom u odnosu na druge Ovakva osoba pokušava svima da se dodvori i pokaže kao najbolja. Ona je najbolji čovjek, najiskrenija, najkorisnija itd. Jednostavno, ne može da podnese da bude sa drugim ljudima u istom rangu. 



Ona uvijek mora da bude ispred svih. Opet kada malo bolje pogledate, shvatite da je to sve bez pokrića. 3. Krivica je uvijek na drugima, nikada na njoj Licemjerna osoba, šta god da se desi, krivicu neće priznati. Čak i kada dokažete njenu kriviu, ona vješto pronalazi izgovore. 

Služi se manipulacijom kako bi sebe "oprala". Sa druge strane u stanju je da optuži drugu osobu i tako utiče na njeno samopouzdanje.  4. Rob je sopstvenog ega Svo ovo ponašanje je zapravo posljedica robovanja vlastitom egu. Ali, upravo takva egocentričnost najviše utiče na ljude okolo. 

Vremenom, kada prepoznate ovu osobu, shvatićete da ste jednostavno umorni od njenih manipulacija, stalnih izgovora, njene savršenosti itd. Tada ćete već znati šta da radite.  5. Igraju na kartu samosažaljenja Ima licemjernih osoba koje, čim ih uhvatite u laži, počinju da izigravaju žrtvu.

Plaču, traže opravdanje, mole za oprost itd. Novodno traže savjet od vas, manipulišu i glume. Dođete u situaciju da ni vi sami ne znate šta je istina. Međutim, nakon nekoliko takvih situacija, stvari vam budu kristalno jasne. 

Pokreće Blogger.