Ako je ženi ljepota glavna osobina, onda je u problemu: 3 stvari koje žene moraju shvatiti

Sa godinama dolazi iskustvo, a sa različitim iskustvima i zaključci. Kada imate određena iskustva i zaključke puno je lakše dalje koračati. 


Za jednu ženu iznimno je važno da sa sobom nosi iskustvo, lekcije i dobre zaključke. Da bi lakše koračala kroz život, tri spoznaje koje mora da zna svaka žena su sljedeće: Prvi zaključak koji mora da zna jeste da dobrota nije uvijek uzvraćena ljubaznošču. 

Što prije to shvatite to je bolje za vas. Sigurno ste imale dosta takvih primjera kroz svoj život.  Jedan od najčešćih jeste da ste većinu svog vremena udovoljavale muškarcu koji to ne cijeni. Možete činiti dobro ljudima oko sebe. Partneru, radnim kolegama, prijateljima. 



Dobro je činiti dobro. Ali, ako ljudi to ne cijene i ne reaguju na to onako kako bi trebalo, počinju da podrazumijevaju tada se samo vi osjećate loše. To ne treba da radite, ali nažalost nekada shvatite tek kasnije. 

Drugi zaključak koji je bitan za znati jeste- da cilj života nisu djeca. Djeca jesu važna i smisao života, ali nije to jedina stvar u životu koju morate postići i biti vam najvažnija. Neke žene ne mogu da rađaju, neke ne upoznaju dobrog čovjeka. Zar je to čini manje važnom? Naravno da ne. Stvar je okolnosti i vlastitog izbora. 



Treći zaključak, takođe jednako važan jeste- ako žena misli da je ljepota njena glavna osobina, onda griješi. To posebno dolazi sa godinama, jer ljepota blijedi. Takvo ponašanje vidmo kod onih žena koje se pretjerano šminkaju, operišu, koje su svojim stilom napadne itd. 

Smatraju da je izgled glavna stvar, a zapravo nije. To već treba da su shvatile godinama. Da nije samo voljena i cijenjena zbog toga, već zbog onoga što je ona zapravo, Zbog svojih osobina, vrlina, vedrog duha. Nema potrebe da pokušavate da izgledate savršeno, dovoljno je da umjereno brinete o sebi.

Mnogo je važnije šta nosite u glavi i srcu, nego na sebi. Kada usvojite ove zaključke i počnete prema sebi tako da se ophodite, tada ćete i sebe zaista cijeniti. Shvatite da je sve stvar vašeg izbora i da izgled nije na prvom mjestu. Najbitnije je da se vi osjećate udobno u svojoj koži, i u fizičkom i duhovnom smislu.

Pokreće Blogger.