Razvod nije uvijek najbolje rješenje - Poučna priča o razvodu, porodici i njenoj vrijednosti

Najbolji način da nekoga zadržiš je da ga pustiš


Poznato je da postoje parovi koji su u dugogodišnjoj bračnoj zajednici, a da pritom neko od partnera nije u potpunosti zadovoljan.  Nažalost, ova pojava je postala učestala, i sve više stvari u bračnom odnosu počele su da se podrazumijevaju. 

Donosimo vam jednu priču, koja opisuje čovjeka koji je godinama volio drugu osobu, ali na kraju do razvoda nije došlo:  Čovjek je došao kući tužan sa posla. Zagrlio je svoju djecu koja su mu dotrčala u susret. Nije se ni presvukao, odmah je otišao u kuhinju u kojoj se nalazila njegova supruga. 



Rekao je "Hajde da razgovaramo".  Žena je obrisala ruke, jer je baš u tom trenutku spremala omiljeno porodično jelo, sjela na stolicu i spremila se da sluša svog voljenog supruga. "Uopšteno, ne znam kako da ti kažem, odlazim. Mnogo volim drugu ženu i mislim da je ona moja sudbina. Izvini ali mislim da te više ne volim". 

Žena je gledala u svog muža začuđenim pogledom. Rekla je "Kako me ne voliš, da li ne voliš i svoje sinove"? "Volim, volim. I doći ću po njih svakog vikenda i za praznike". "Zašto za vikende i praznike?



Uzmi ih sada, odmah" rekla je žena. Čovjek je bio vidno uznemiren razmišljajući kakva je to ona majka i kako se tako lako odriče svoje djece. "Moja voljena, ne živi sama. Živi u malom stanu sa svojom majkom i velikim psom". 

"Ako tvoja nova izabranica voli tebe, voljeće i tvoju djecu"- Oštro je odgovorila žena. "Uglavnom, evo ti sprej za nos i krema za gljivice, jedan sin je prehlađen, a drugi ima gljivice. Reci izabranici da to maže svako veče. Takođe, ne zaboravite da djeca imaju svoje obaveze.

Tri puta nedeljeno crtanje, a utorakom čas violine. Takođe imaju harmoniku i čas matematike. Čovjek je ustao sa stolice i otišao na balkon. Nakon nekog vremena čovjek je ušao u sobu i na pragu su stajala dva ogromna kofera, harmonika u torbi i dva para skija. 

Žena je stajala obučena u svečanu haljinu sa jakim crvenim karminom. Od tada je prošlo dvije godine. Par se nije razveo, a mnogi ih gledaju kao primjer. Sada, žena povremeno samo namigne mužu i blago se nasmiješi.

Pokreće Blogger.