"Ljepota prolazi - Lojalnost i čist obraz se ne mogu kupiti": Koje djevojke se najbolje udaju?

Kada se u društvu započne tema braka, često jedno od pitanja jeste koji je to najveći razlog zbog čeka se neko odlučio za brak? 


Ako stavimo akcenat da je u pitanju muško društvo i da razgovaraju o razlozima ženidbe, navodimo različite odgovore na ovu temu. Razlog je kod svakoga bio drugačiji: Većina kao razlog navodi zaljubljenost i što nisu mogli sebe zamisliti bez dotične dame, bar ne na duže vremena, željeli su svoju ljepšu polovinu blizu sebe. 

Neki od malo manje zastupljenih razloga jesu: Svidio sam se njenim roditeljima pa su dodadno insistirali. Svi okolo mene su već bili u braku, biti samac mi je postalo naporno. Djevojka je više insistirala na braku, pa sam posustao. 



Važno bi bilo obratiti pažnju na osobu koju imamo pored sebe, i da li bi ista bila naš izbor kada bi mogli da vratimo vrijeme? Ljepota dolazi i prolazi, ali ona unutrašnja je na kraju krajeva najbitnija. Al Paćino iznosi svoje viđenje o dostojanstvu žene: 

"Ne treba ti lijepa žena, koju mogu kupiti novcem. Ne treba mi bogatstvo, več imam sve. Ne treba mi privrženost, jer skoro sve žene postanu "moje" za šaku dolara, a one koje mi nisu privržene, mogu osvoiti kad hoću." 



"Treba mi pristojna žena. Lojalnost i dobar glas ne mogu se kupiti ni za jedan novac na svijetu." Drevni mudraci su savjetovali muškarce da za ženu ne biraju lijepu, već izdržljivu. Život je pun izazova.

Avarska poslovica: "Ne ženi se ako djevojku hvali majka. Ne propusti ako komšije poštuju." U starim istočnjačkim pričama mladoženja se znao prikradati mladinoj kući i gledati koliko često mete dvorište i iznosi smeće. Raspitivali su se takođe kako porodica živi. 

Još od davnina smatralo se da je spoljašnja ljepota zaista prolazna i da je važno izabrati pristojnu osobu. Brakovi su bili jaki,. Takođe, važno je da poštujete svoju ženu kao sebe i ne dozvolite nijednu uvrijedljivu riječ prema njoj, ne zamjeriti joj pred bliskim ljudima. 

Brak je svakodnevni rad uma, duše i srca. Potrebna je volja i posvećenost. Tako da mnogi smatraju da je upravo to tajna srećnog braka..

Pokreće Blogger.