U vašoj vezi će vas uvijek biti troje: Graditi vezu sa "maminim sinom" može biti teško iz 5 razloga

Nije rijedak slučaj da je muškarac jako vezan za svoju majku i nije mu važno ničije mišljenje osim mišljenja njegove majke. 


Ovi muškarci su toliko odani svojim majkama da im je teško da svoju odanost pokažu bilo kojoj drugoj ženi. Često se dešava da je njihov ego toliko napuhan da postaju nerealni u traženju partnerke i često imaju prevelika očekivanja od nje. 

Oni takođe nesvjesno u svojoj partnerki traže svoju majku i upoređuju kvalitete svojih ljubavnih partneraca sa kvalitetama svoje majke. Sa ovim muškarcima može biti jako teško graditi zdravu vezu iz nekoliko razloga. 



1. Majka će mu uvijek biti prioritet; Ako muškarac stalno priča o svojoj majci onda možete samo zamisliti kakav će vaša budućnost biti. Svako vaš napor da ne provodite mnogo vremena sa njegovom majkom i da ne slušate stalno priče o njoj će biti neuspješan. 

2. Nesiguran je; On je navikao da se njegova majka uvijek pobrine za njega i da rješava sve njegove probleme. Ovi muškarci često ne poštuju sebe, nesigurni su pa im je potrebna stalna potvrda njihove majke. 3. Misli da ima pravo na sve; On je naviknu da mu se u životu u svemu popušta i da ima pravo da se ponaša kako želi. 



Navikao je da sve dobija na gotovo i misli da mu svi nešto duguju. Odgovornost mu je strana riječ jer je navikao da drugi sve rade umjesto njega. 4. Misli da ćeš ga povrijediti; Mamini sinovi se često plaše da budu povrijeđeni vjerovatno iz razloga što njihova majka nije ispunila neke njihove zahtjeve. 

Možda nije uspio postaviti zdrave granice sa svojom majkom zbog čega se ponaša defanzivno što nikako nije ugodno za vas. 5. Ne poštuje žene; Mamini sinovi poštuju samo jednu ženu, a to je njihova majka i teško da će bilo koja žena zadobiti njihovo poštovanje. 

Razlog zbog kojeg ne poštuje žene je često taj što mu je upravo njegova majka govorila loše o ženama i kako im ne bi trebao vjerovati.

Pokreće Blogger.