To što si muško ne znači da trebaš biti glavni - 10 pravila Litvaka za izgradnju sretne porodice

Da bi se izgradila srećna porodica potrebno je mnogo rada i trudi. Nije dovoljno samo vjenčati se i izroditi djecu da bismo imali srećnu porodicu. 


Poznati psiholog Mihail Litvak ističe da bi bračni parovi trebali obratiti više pažnje jedno na drugo i na važne faktore koji igraju ključnu ulogu u izgradnji srećne i zadovoljne porodice. Pogledajmo koje su to ključne stvari o kojima govori ovaj poznati psiholog. 

1. Ljubav nije izjava niti rečenica; Ako vam muškarac kaže da ne može da živo bez vas bježite od njega. Pošto ste mu toliko potrebni nećete moći mrdnuti ni koraka bez njega. Ako vam muškarac kaže da nikada u životu nije sreo ženu sličnu vama to govori da je ženskaroš sa velikim iskustvom. 



Muškarac koji vas iskreno voli će vam reći "Dobro mi je sa tobom, želim sa tobom graditi život." Kada muškarac kaže da mu je dobro sa tobom to je najbolji kompliment koji žena može dobiti od muškarca. 2. Ljubomora je znak nesigurnosti; Ako je vaš partner ljubomoran to govori da nije siguran u sebe, a ni u vas. 

Pravi muškarac je siguran da ga njegova žena nikada neće prevariti i nikada ne sumnja u nju. 3. Emocije su prolazne; U brak bi trebali ulaziti sa proračunom. Osoba koja u brak ulazi samo sa osjećanjima je glupa osoba. 



4. Porodica je kao posao; Porodicu uvijek treba tretirati kao posao. Porodica je preduzeće koje mora imati kancelariju, odnosno stan, mora imati kvalifikovano osoblje odnosno supružnici moraju imati struku i platu. 

5. Ako smatraš da si kraljica traži sebi kralja; Ako sebe smatrate kraljicom tražite sebi kralja i ne pristajte na ništa manje. Isto važi i obrnuto, za muškarce. Uvijek tražite sebi partnera svog ličnog, karijernog i društvenog nivoa i tamo ćete ga sigurno naći. 

6. Ko plaća taj naručuje muziku; U porodici muž i žena imaju svako svoju ulogu. Međutim to što je muž muško ne daje mu za pravo da bude glavni. Glava porodice treba da bude onaj ko više zarađuje. 7. Zajednički pogledi i stavovi su važni; Ljubav nije kada vi i vaš partner gledate bez prekida jedno u drugo. 

Ljubav je kada zajedno gledate u istom smjeru. Ako vi i vaš partner imate različite poglede i stavove vremenom može doći do neslaganja pa i razvoda. Različita gledišta u porodici su jako štetna. 8. Intimnost je jako važna; Ako želite graditi jaku i srećnu porodicu morate posvetiti više pažnje svom intimnom životu i unijeti malo raznolikosti u svoj seksualni život. 

Jako je važno da i vi i vaš partner uživate u intimnom činu, a ne da samo jedan uživa, a drugi ispunjava bračnu dužnost. 9. Pokažite nježnost; Porodica će biti srećna ako supružnici imaju želju da se maze i razmjenjuju nježnost. Kada vas vaš partner pomiluje to znači da mu se sviđate. 

10. Ako su roditelji zdravi i djeca će biti zdrava; Jako je važno da muškarac i žena vode račna o svom zdravlju ukoliko planiraju djecu. Jer samo ako su njih dvoje zdravi mogu stvarati zdravo potomstvo.

Pokreće Blogger.